Sanmar metanol römorkörlerin inşasında Auramarine ile çalışacak

MDN Editör

Sanmar Tersanesi, KOTUG Canada için inşa edeceği dünyanın ilk metanol çift yakıtlı büyük römorkörlerinin metanol tedarik sistemlerinin temininde çalışmak üzere Finlandiya merkezli Auramarine ile anlaştıklarını duyurdu.

İlginizi çekebilir:

Dünyanın ilk metanol yakıtlı römorkörlerini yerli SANMAR yapıyor

Dünyanın ilk metanol yakıtlı römorkörlerini yerli SANMAR yapıyor

Robert Allan Ltd. tarafından tasarlanan RAsalvor 4400-DFM tasarımından yola çıkılarak inşa edilecek olan römorkörler 44 metre uzunluğa sahip olacak ve en zorlu deniz şartlarında dahi çalışabilecek yetkinlikle üretilecek. Kanada’nın projesi Trans Mountain Expansion Project (TMEP) kapsamında üretilecek olan römorkörler Vancouver Limanı’ndaki tankerlere Salish Denizi’ndaki ticari nakliye yolları üzerinden Pasifik Okyanusu’na kadar eşlik edecek. Ülkedeki en güçlü refakat römorkörleri olacak olan gemiler 120 ton çekme kuvvetiyle üretilecek. Kullanılan yeşil yakıt sayesinde sera gazı salınımını minimuma indirecek olan römorkörler ayrıca Salish Denizi’ndeki katil balinaları koruma projesi kapsamında su altı gürültüyü azaltılacak ekolojik sistemlerle de donatılacak.

Sanmar, metanol römorkörlerin inşasında Auramarine ile çalışacak
Sanmar Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gürün ve Auramarine CEO’su John Bergman

Gün içersinde SMM Hamburg fuarında imzalanan anlaşma kapsamındaki sitemlerin kurulacağı römorkörlerin 2025 yılında hizmete alınması planlanıyor.

Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın