Sanmar, Brage römorkörünü teslim etti

MDN İstanbul

15 ila 25 metre arasında boya sahip kısa kompakt sınıf römorkörler serisinin bir örneği olan Brage yüksek performans özelliğiyle dikkat çekiyor.  Robert Allan şirketi tarafından tasarlanan RAscal serisi  ağır iş römorkörleri sabit kurulum nozuluyla, Z tipi itiş gücüyle ya da çift pervaneyle çalışabiliyor.
Rascal 1500 TS serisi römorkörlerin her çeşit operasyona dayanıklı, manevra kabiliyeti gelişmiş ve dengeli olması için önceki başarılı römorkör dizaynları dizisine dayalı olarak tasarlandığı belirtiliyor.
Siparişin ilk gemisi olan ve Brage ismi verilen gemi, 14,95m x 8.3m ölçülerinde ve ABS klasına sahip olarak inşa edildi. Tahrik gücü her biri 1250mm diametrelik iki adet 350kW Caterpillar C18 motordan sağlanırken ve her biri VZ-550 FP türünden olan azimuth pervaneleri ise  Hollandalı üretici Veth tarafından sağlandı. Bu kombinasyon gemiye 13 ton çekme kuvveti ve 10 knot’luk maksimum hız özelliği veriyor. Yardımcı güç de Caterpillar’ın her biri 86kW’lık C4.4 jeneratör setleri çifti ile sağlanıyor.
İki çift taraflı kabin içeren dinlenme yerleri ana güverte altında yer alıyor. Bu bölümde ayrıca kiler ve tam karşısında ortak kullanım alanı ve lavabo bulunuyor. İkisi arasında ise motor dairesine ve kaptan köşküne çıkan su geçirmez kapının bulunduğu bir lobi yer alıyor. Kıç sancakta beş kişilik oturma masası yer alırken, pistlerde bir dümen sandalye ile ayrılmış iki paralel konsol yer alıyor. Elektronik teçhizatlar; Furuno tarafından üretilen çok fonksiyonlu ekran, GPS navigator, radar, eko sounderi AIS, uydu pusulası ve hava istasyonu gibi öğelerin yer aldığı kompakt bir tekne için oldukça kapsamlıdır. Köprü ise boru şeklinde önemli bir çerçeve tarafından korunmaktadır.
Ön güvertedeki ana vinç dört katmandaki 30mm incelikte 80m uzunluktaki naylon halat kapasitesiyle DMT tarafından değişken hız tahrik edilir. Fren kapasitesi  50 ton olan römorkör bir adet Data çekme kancası ve ırgat da kıç güvertede bulunan bir Palfinger PK 6500 güverte vinç kenarına takılmıştır.
Brage’ın iki adet güçlü Voith traktörü ve bir ASD’ye destek vermek için Statoil’in Norveç’te bulunan Mongstad Terminali’nde Bukser og Berging’in filosuna katılması bekleniyor.
Sanmar’ın Haziran ortasına kadar beş gemi teslim etmiş olması Bukser og Berging ile aralarındaki kaydadeğer işbirliğinin sonucu olarak görülüyor.

Bunu Paylaşın