Sanmar, Bison römorkörünü teslim etti

MDN İstanbul

Son dönemde yaptığı başarılı römorkör teslimatlarıyla Türkiye’deki en aktif tersanelerden biri haline gelen Sanmar Denizcilik, Norveçli Buksér og Berging AS şirketine FiFi1 eskort römorkörü Bison’u teslim etti. Sanmar özellikle LNG ile çalışan  ilk römorkörleri inşa etmesi sebebiyle tüm dünyada haklı bir üne kavuşmuştu.
Kanadalı tasarım şirketi Robert Allan imzası taşıyan Bison römorkörü, müşterinin özel isteklerine bağlı olarak terzi-işi inşa edildi. Römorkörün operasyonel gereklilikler sebebiyle özel teknik modifikasyonlarla donatılmış olmasına rağmen, rekabetçi bir fiyatla kısa sürede teslim edilmesi Norveçli şirketi bir hayli memnun ettiği belirtildi.
Esas itibariyle serinin dokuzuncu gemisi olan RAstar 2800/80 Sanmar Terminal römorkörü Bison, 28,2 x 12,6 metre ölçülere ve ASD tipi pervaneye sahip. Standard tekne modelinde çeşitli geliştirmeler yapılarak 80 ton çekme gücüne ve 14 knot işletim hızına ulaşılan römorkör, IMO Tier II standartlarına uygun 2 adet ikiz Caterpilllar ana motorla donatıldı. Ayrıca Rolls Royce şirketi de baş ve kıç vincinin yanı sıra US 25CP Z-tahrik sistemini tedarik etti. Ancak PK 1500 tipi uzaktan kumandalı güverte vinci ise Palfinger imzası taşıyor. Yedekleme gücünü artırmak için de tüm yedekleme ekipmanı 316L paslanmaz çelik ile kaplandı.
Bison, Buksér og Berging’in petrokimya endüstrisindeki işleri için İsveç’teki Stenungsund Terminali’nde çalıştırılacak. Römorkörün İsveç bayrağı taşıyacağı belirtilirken, dört kişilik personeli de İsveçli olacak. Sanmar Terminal modeli normal şartlarda 8 kişilik personele istihdam sağlarken, bu konuda da ihtiyaçlar doğrultusunda modifikasyona gidildi. Bu da konaklama için ayrılan mevcut alanı daha az kişinin kullanımına açılarak, personele yemek ve dinlenme için daha fazla alan bırakılmasını sağladı.

Bunu Paylaşın