Sanmar, Boluda Towage’a 4’üncü römorkör teslimini yaptı

MDN MEDIA

İspanya merkezli büyük uluslararası denizcilik hizmet sağlayıcısı Boluda Towage, Sanmar Tersaneleri’nden çok amaçlı bir römorkör teslim aldı. Bu teslimat, Türk römorkör üreticisinden bir yıldan kısa bir süre içinde dördüncü teslimatı oldu

Daha önce BOĞAÇAY LIII olarak bilinen ve Sanmar’ın kendi filosunun bir parçası olan römorkör, yeni sahipleri tarafından VB SEEBULLE olarak yeniden adlandırıldı ve geçtiğimiz Şubat ayında Boluda Towage’a teslim edilen VB TRAGEN’in ikiz kardeşi oldu.

Her iki römorkör de Kanadalı deniz mimarları Robert Allan Ltd’nin Sanmar’a özel RAmparts 2400SX tasarımına dayanıyor. Bu tasarım, daha yüksek performans ve stabilite sağlayan geniş genişliği ile denizde yüzen gemiler için gemi elleçleme görevlerini yerine getirirken optimum verimlilik sağlar.

Usturmaçalar hariç 24,4 m LOA, 11,25 m kalıplanmış genişlik, 4,38 m kalıplanmış derinlik ve yaklaşık 5,25 m maksimum çalışma draftı ile ikiz Z tahrikli VB SEEBULLE, kardeşi VB TRAGEN gibi en az 80 tonluk etkileyici bir bollard pull ve 12,5 knot serbest çalışma hızına ulaşabiliyor.

Altı kişiye kadar mürettebat barındırabilen römorkörün tank kapasiteleri arasında 74.200 litre akaryakıt ve 10.800 litre tatlı su bulunuyor. Ana yangın söndürme pompası, iskele tarafındaki ana makinenin önünde bulunan kavramalı bir esnek kaplin tarafından tahrik edilmekte ve yangınlarla mücadele etmek için yaklaşık 2700 m3/saat su sağlamaktadır. Römorkör Fi-Fi 1 notasyonuna sahip.

Sanmar’ın Türkiye’deki amaca yönelik tersanelerinde inşa edilen VB SEEBULLE’nin tasarımı, gelişmiş makine otomasyonu ile az adamla çalışmayı vurguluyor. Sanmar’ın yeni nesil römorkörlerinden biri olan bu gemi, Boğaçay serisinin bugüne kadarki en çevre dostu ürünü.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın