Saltchuk Resources, Overseas Shipholding Group’u 950 milyon dolara satın aldı

MDN İstanbul

ABD merkezli denizcilik şirketi olan Saltchuk Resources, deniz taşımacılığı zinciri Overseas Shipholding Group (OSG)’u satın aldı

OSG’nin bir bölümünü daha önce satın alan Saltchuk, hisse başına 8,50 dolara kalan tüm hisseleri toplamda yaklaşık 950 milyon dolara satın aldı.

OSG ile beraber Saltchuk, yurtiçi nakliye, uluslararası nakliye, lojistik, denizcilik hizmetleri, enerji dağıtımı ve hava yolu kargosu olarak çeşitli iş kollarında da nakliye yapacak.

OSG’nin Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Sam Norton, “Saltchuk ile yapılan işlem OSG’nin uzun tarihinde önemli bir gelişmeye işaret ediyor ve bu işlemin başarıyla tamamlanmış olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Her iki şirketimizin de liderleri, işimizin ABD’deki yerel denizcilik endüstrisinin önemli rolünü sürdürmeye kararlı bir kuruluş olan Saltchuk şirketler ailesi içinde yer almasının değerini görmektedir. OSG’deki tüm ekip, birlikte geleceğimizi dört gözle bekliyor” dedi.

Saltchuk Yönetim Kurulu Başkanı Mark Tabbutt, “Diğer işletmelerimizde olduğu gibi OSG de bağımsız ve bağımsız olarak yönetilmeye devam edecektir. Birlikte ilerlerken OSG ekibiyle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

İlginizi çekebilir:

New project in Norway support the greening of maritime transport

Bunu Paylaşın