Rüzgâr enerjisinde Avrupa’nın durumu anketi açıklandı

MDN MEDIA

Rüzgâr enerjisinin daha da yaygınlaşmasının önündeki engellerin açık denizlerde karadakinden daha az olduğu düşünülürken, şebeke genişlemesi ve izinler her iki alanda da en büyük engeller olarak görülüyor

WindEnergy Hamburg Endüstri Fuarı tarafından Windresearch Pazar Araştırma Enstitüsü ile işbirliği içinde derlenen “WindEnergy Trend Index ”in 13. baskısının sonucusu yayımlandı.

Duyarlılık barometresine göre, Almanya ve AB’deki kara ve açık deniz sektörüne ilişkin değerlendirmeler önceki anketlere kıyasla önemli ölçüde daha olumlu. Denizde yeni kurulan türbinlerin beklenen ortalama gücü de 2030 yılı için 18’den 19 MW’a yükseldi. Yaklaşık 22 MW’lık prototipler geçen yılın sonunda sunulmuştu.

Neredeyse her iki katılımcıdan biri yatırım maliyetlerini açık deniz rüzgâr enerjisi için büyük bir engel olarak görüyor. Katılımcıların açık deniz rüzgar enerjisi alanında teknolojik zorluklar görme olasılığı da çok daha yüksek. Buna karşılık, hem kara hem de açık deniz segmentlerinde personel eksikliğinden şikayet ediliyor.

“WindEnergy Trend Index” 2018’den bu yana her altı ayda bir araştırılıyor. Mevcut anketin bir parçası olarak, 800’den fazla kişi bu yılın Mart ortasından Mayıs ortasına kadar küresel kara ve açık deniz rüzgar endüstrisindeki gelişmeler değerlendirildi ve paylaşıldı.

Kaynak: Schiff&Hafen/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın