Açık deniz rüzgâr endüstrisi önlemler alınmasını istiyor

MDN MEDIA

Rüzgâr enerjisini en aktif kullanan ülkelerden biri olan Almanya’da sektörün temsilcileri genişleme hedeflerine ulaşmak için önlemler alınmasını istiyor

Almanya’da şu anda yaklaşık 8,9 MW kurulu güce sahip 29 açık deniz rüzgâr projesi veya 1602 açık deniz rüzgâr türbini faaliyette, bunlardan 377 MW gücündeki 36 türbin bu yıl ilk kez elektrik şebekesine bağlandı; ayrıca yılın başından bu yana 73 temel daha kuruldu. Bu rakamlar, açık deniz rüzgar enerjisi endüstrisi dernekleri BWE, BWO, VDMA Power Systems, WAB e.V. ve WindEnergy Network e.V.’nin yanı sıra Offshore Wind Energy Foundation tarafından kısa süre önce yayınlanan kurulum rakamlarına göre belirlenen rakamlar.

Sektör dernekleri ve Offshore Rüzgar Enerjisi Vakfı’na göre, bu yıl Almanya’da offshore rüzgâr için yapılan ilk ihalenin sonuçları, yatırımcıların Alman pazarına olan ilgisinin devam ettiğini doğruluyor. Bununla birlikte, yarı yıl sonuçları, 2030 yılına kadar 30 GW’lık yasal genişleme hedeflerinin muhtemelen kaçırılacağını da gösteriyor. Bu nedenle kuruluşlar ihale tasarımının mümkün olduğunca hızlı bir şekilde uyarlanmasını tavsiye ediyor. Yapılan ortak açıklamaya göre, yaklaşık 3 milyar avroluk teklif tutarı, endüstriyel değer zincirindeki maliyet baskısını daha da arttıracak ve acilen ihtiyaç duyulan yatırımları yavaşlatılacak. Gelecekte, ihale tasarımı daha çok güvenli ve zamanında proje gerçekleştirmeye yönelik olmalı. Bu bağlamda paydaşlar Alman Hükûmeti’nin ihale kriterlerini değerlendirmesini memnuniyetle karşılayacak.

İhalelerden elde edilen gelirin önemli bir kısmı da açık deniz rüzgâr enerjisinin giderek yaygınlaşması için gerekli kapasitelerin artırılmasına yönlendirilsin isteniyor. Federal hükümet tarafından getirilen ve ayrılması gereken dönüşüm bileşeni bu amaç için oldukça uygun.

Kuruluşlara göre, açık deniz rüzgâr endüstrisinin kapasitelerini genişletebilmesi ve inovasyon ve teknoloji liderliğini sürdürebilmesi önemli. Bu da ancak ödüllendirilen projelerin hayata geçirilebilmesi ve Avrupa rüzgar endüstrisinden sipariş alınabilmesiyle mümkün olacak. Açık deniz endüstrisine göre, projelerin zamanında gerçekleştirilmesini sağlamak için altyapı ve lojistik yatırımları gerekli. Bu özellikle limanlardaki ağır yük ve depolama alanlarına ve bunların hinterland bağlantılarına yapılacak yatırımları içeriyor. Projelerin ön keşfi, inşası ve işletilmesi için özel gemilerin yanı sıra dönüştürücü platformların inşası da gerekli.

Kaynak: Schiff&Hafen/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın