Rus süperyatı “Alfa Nero” 40 milyon dolara satıldı

MDN İstanbul

Antigua ve Barbuda’nın başkenti St Johns’da bir marinada iki yıl önce yetkililerin el koyduğu, Rus bir milyardere ait olduğu iddia edilen süperyat Alfa Nero satıldı

Alfa Nero, 2022 yılının başlarında ABD Hükûmeti tarafından yaptırım uygulanan Rus milyarder Andrey Guryev ile ilişkilendirilmişti.

Alfa Nero 2022 yılında Falmouth Limanı’ndayken FBI tarafından gemiye baskın düzenlendi. Baskının ardından Guryev geminin kendisine ait olduğu iddiasını yalanladı. Ardından Antigua Hükûmeti gemiye terk edilmiş mülk olarak el koydu.

ABD Hazine Bakanlığı gemi üzerindeki yaptırımları kaldırarak geminin satışına izin verdi ve Haziran 2023’te en yüksek teklifi veren Google CEO’su Eric Schmidt’e toplam 68 milyon dolara satıldı. Ancak satış hiçbir zaman tamamlanamadı.

Guryev’in kızı Yulia Guryeva-Motlokhov, yatın kendisine ait olduğunu iddia ederek dava açtı. Dava nedeniyle Antigua Hükûmeti Schmidt’e geminin tapusunu veremedi. Geminin aylık bakım masrafı olan yaklaşık 100 bin dolar ise Antigua Hükûmeti’nin üstüne kaldı.

Olaya ilişkin konuşan Antigua ve Barbuda Liman İdaresi CEO’su Darwin Telemaque, “Sadece gittiğini görmek istiyorum. Bütün bunlar bir Tom Clancy romanı gibi ve ben ortada kaldım” dedi.

Muhtemel bir alıcıyla yapılan özel görüşmelerin ardından Alfa Nero, Northrop & Johnson’ın yardımıyla tekrar satışa çıkarıldı. Alfa Nero kimliği açıklanmayan bir alıcı tarafından 40 milyon dolara satın alındı.

İlginizi çekebilir:

Atmosferdeki su içme suyuna dönüştürülebilecek

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın