RINA Grup, 3. Türkiye Danışma Komitesi’ni belirledi

MDN İstanbul

RINA, Türk denizcilik camiasını destekleme taahhüdünü teyiden her yıl gerçekleştirilen Türkiye Danışma Komitesi toplantısı üçüncü kez İstanbul’da yapıldı.
24 Ekim 2014 tarihinde toplanan Türkiye Danışma Komitesi; Türk denizcilik sektörüne yön veren profesyonelleri bir araya getirerek, sektörel bilgi ve deneyimi paylaşmak ve RINA’nın Türk gemicilik sektörünün kesintisiz gelişimini desteklemesini ve kolaylaştırmasını mümkün kılacak en iyi iş çözümleri ve uygulamalarını analiz etmeyi hedefliyor.
Avrupa denizcilik dünyasından seçkin isimleriyle Türk Komite delegelerinin buluştuğu. toplantının başlıca gündem maddeleri arasında; Küresel ekonomik senaryodan başlıklar, kuru yük ve tanker hedefleri, Balast Suyu Yönetimi (IMO Konvansiyonu ve USCG yönetmeliğindeki yenilikler), 2015 ve 2020-25’e yönelik Hava Emisyonları ve Enerji Yönetimi, Yeni Denizcilik Eğitimi Stratejisi ve Yeşil Teknolojiler gibi konular yer aldı.
RINA Services CEO’su Michele Francioni: “Yenilik ve mükemmellik ile ünlü, yat ve donanma dahil olmak üzere muhtelif sektörlerde liderliği elinde tutan RINA, gün geçtikce gücüne güç katıyor. RINA, Türkiye’de sarsılmaz bir pozisyona sahip. Gemi ve yat klaslama ve bunlarla bağlantılı denizcilik hizmetlerinde uluslararası bir tedarikçi olup farklı sektörler için de belgelendirme ve danışmanlık hizmetleri sağlayıcısıdır. RINA’nın küresel bazda elde ettiği başarılarda Türkiye bugüne dek önemli bir rol oynamıştır ve oynamaya devam edecektir.”

Geniş bir bölge İstanbul’dan
yönetiliyor
1996 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren RINA, 40’tan fazla kişiyi istihdam ediyor. Şirketin İstanbul Ofisi’nin sorumluluk alanında Balkan, Karadeniz ve Hazar Denizi ülkeleriyle Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi bulunuyor. Ticari gemiler ve yatlar için verilen klas hizmetlerinin yanı sıra, yönetim sistemleri, ürün ve personel belgelendirmesi, denetim hizmetleri ve endüstriyel test için belgelendirme hizmetleri de sunuluyor. Yat klaslandırma sektöründe yüzde 65 pazar payına sahip RINA Türkiye, 200 Türk şirketinin yönetim sistemlerini de belgelendiriyor.
Türkiye’deki enerji ve altyapı sektörlerindeki büyük projelere üçüncü taraf denetim hizmetleri sunan RINA; Tüpraş Rafinerisi RUP Projesi, Yavuz Sultan Selim 3’üncü Köprü Projesi, Avrasya Denizaltı Tüneli Projesi gibi projelere de katkı sağlıyor.
Grup son dönemde, teknik danışmanlık pazarının pek çok sektöründe faaliyet gösteren uluslararası mühendislik şirketi D’Appolonia vasıtasıyla Türkiye’de daha aktif bir pozisyon elde etti.

RINA’nın Türkiye Danışma Komitesi üyeleri:
– Atlantik Denizcilik Ticaret-Alpaslan Toran
– Derin Denizcilik-Erkan Yıldırım
– Beşiktas Shipping Group-Derya Sabaz
– Arkas Holding-Ali İbrahim Kontaytekin
– GİSBİR-Süheyl Demirtaş
– Yılmaz Ulusoy Holding A.Ş.-Uğurtan Bilen
– Yilmar Shipping & Trading-Kutlay Özmenlikan
– Tuzla Gemi / Gemak-İbrahim Çevik
– RMK-Bayram Serdar Arduç
– Selah Shipyard-Yücel Erdem
– Sefine Shipyard-Akın Tuzcuoğlu
– Kaptanoğlu Holding-Şadan Kaptanoğlu
– Akbasoglu Shipping Group-N. Metin Akbaşoğlu
– Furtrans-Sualp Ürkmez
– Alpina Shipping-Giorgio Denaro
– Master Maritime Agencies-Celal Akata
– Atlantis Tankers-Lorenz Weinstabl
– Delta Design-Bülent Şener
– Navtek Design-Orkun Özek
– Medkon-Seyhan Eskicakıt
– Nevmar-Selçuk Uzun

Bunu Paylaşın