PPG Sigma boya seminerine yoğun ilgi

MDN İstanbul

PPG Sigma Coatings tarafından 31 Mart-1 Nisan tarihleri arasında The Plaza Hotel’de düzenlenen boya eğitim seminerine aralarında Geden Lines, Dünya Denizcilik, Arkas, Beşiktaş Grubu, Kaptanoğlu Holding, Deniz Nakliyat gibi sektöre yön veren firmalar da dahil olmak üzere çok sayıda firma katıldı.
Boya ile ilgili temel bilgilerin anlatıldığı seminerde PPG bünyesindeki Sigma Coatings’in SigmaGilide gibi yakıt tasarrufu sağlayan ürünleri de tartışıldı.
PPG Sigma Denizcik Departmanı Müdürü Savaş Yula, eğitim seminerinin başlıca amacını, firmanın sektörde bilgi derinliğini arttırarak beraber çalıştığı firmalarla aynı dili konuşmak, boya teknolojilerinin geleceğini tartışmak ve katma değer sağlayacak ürünlerin denizcilik firmalarına getireceği maddi avantajların anlaşılmasını sağlamak olarak açıkladı. Yula: “Bu persfektifteki yaklaşımımızın, sektörde karşılık bulması sektörün öncü birçok firma tarafından olumlu karşılanması doğru yolda olduğumuzun bir ispatıdır” dedi.
Yula, denizcilik sektörüne ilişkin olarak ise şunları söyledi: “Türkiye pazarındaki denizcilik konusundaki birikimin ve vizyonun global krizin tüm etkilerine rağmen çıkış yolunu bulduğuna ve gelecek dönemlerde daha da güçlenerek yoluna devam edeceğine inanıyoruz. Yeni inşa pazarında ise sahip olduğumuz bilgilerin ışığında yaptığımız değerlendirmenin sonucu, önümüzdeki üç sene içerisinde ciddi bir ilerleme olmayacağı yönünde ancak Türkiye’nin sahip olduğu butik gemi inşa tecrübesi ile sınırlı sayıda da olsa Avrupa’dan sipariş almaya devam edeceğini öngörüyoruz.”
Yula’nın firmanın ürün ve faaliyetleriyle ilgili olarak aktardığı bilgiler ise şu şekilde oldu: “2008 yılında PPG Industries adıyla 15.8 milyar USD olan satışımızın, etkileri devam eden global kriz ile gerilemesine rağmen kimyasal sektöründeki liderliğimiz devam etmektedir. 1722 yılından beri marine sektöründe faaliyet gösteren Sigma Coatings, özellikle ürün gamında bulunan Phenguard ile phenolic epoxy konusunda sektöre liderlik etmektedir. 20 milyon metrekarenin üzerinde uygulama alanı ile son 15 yıldır dünyanın kimyasal tanker taşımacılığında lider olan Phenguard, kargo listesi ve referansları ile alanında rakipsizdir. Foluling Release Coating ürünü olan SigmaGlide ile AP Moller, Maersk, MOL ve Vale’nin de içinde bulunduğu 250’e yakın gemide yapılan uygulamalar ile devam etmektedir. IDO’nun Avustralya’da inşa edilen ve Türkiye’de SigmaGlide performansını takip ettiğimiz gemilerdeki performans geleceğe güvenle bakmamızı sağlamaktadır.”

Bunu Paylaşın