Pan Ocean’dan iki yeni Ultramax siparişi

MDN İstanbul
Güney Koreli denizcilik şirketi Pan Ocean, Çinli New Times Shipbuilding’e iki yeni Ultramax dökme yük gemisi için sipariş verdi. Yapılan anlaşma çerçevesinde, Pan Ocean’ın 64 bin dwt’lik bir adet dökme yük gemisi opsiyonu daha bulunuyor. Yeni inşa edilecek olan iki geminin teslimatlarının 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor. VesselsValue tarafından da onaylanan ve geçtiğimiz ağustos ayında siparişleri verilmiş olan gemilerin her birinin 26,5 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi.

Pan Ocean’ın bu siparişiyle birlikte, an itibarıyla üretim aşamasında olan 15 gemi siparişi birden bulunuyor. Bunlardan altı adet Capesize, New Time Shipbuilding’de; beş adet Ultramax, Jiangsu New Yangzijiang’da ve 1.800 TEU’luk iki adet Handy Container gemisi de Hyundai Mipo’da üretiliyor.
Bu yeni siparişin verilmesinde, Pan Ocean’ın içinde bulunduğumuz yılın ikinci çeyreğindeki net kârını bir önceki yıla göre neredeyse iki katına çıkarmasının büyük bir rolü var. Zira şirketin 2017 yılının ilk çeyreğindeki net kârı 17,7 milyon dolarken, bu yılın ikinci çeyreğinin sonunda elde ettiği net kâr 33 milyon dolara yükseldi.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın