Oyak: Alacak şirket arıyoruz

MDN İstanbul
Ordu Yardımlaşma Kurumu (Oyak) Amerika ve Avrupa’da şirket almak için çalışmalar yapıyor. Grubun gemi alacağı yönünde de duyumlar var

Oyak Bank’ın satışından elde ettikleri 3 milyar dolarlık nakdi satın almalar için ayırdıklarını belirten Oyak CEO’su Coşkun Ulusoy, Oyak Grubu olarak uzun vadede demir ve kömür madenleriyle ve Kuzey Amerika ve Avrupa’da satın alma imkanlarıyla ilgilendiklerini belirtti. Erdemir’deki yüzde 51’lik hisselerini azaltmayı düşünmediklerini de belirten Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ulusoy, dip yapan çelik talebinde yakın dönemde toparlanma beklemediklerini ve bu sebeple yatırım planlarının dondurulduğunu anlattı.  Şirketin şu anda üretim azaltma yönünde bir planı olmadığını ve Ereğli’deki fabrikanın tam kapasiteyle çalıştığını vurgulayan Ulusoy, yüzde 70 kapasiteyle çalışan İskenderun Demir Çelik Fabrikası hakkında da “Şartlar gerektirirse İsdemir’de yüzde 50’ye düşebiliriz” dedi.
Erdemir Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özgen ise siparişlerin daha da azalması halinde bazı üretim hatlarını durduracaklarını belirtti. Erdemir’in bir aylık üretiminin 400 bin ton olduğunu hatırlatan Özgen, “Temmuz ayında bir ayda 400 bin ton satış yaptık. Ekimde 177 bin ton, kasımda 110 bin ton sipariş gelmiş. Talepte ve siparişte yüzde 75 oranında azalma var” ifadelerini kullandı. Oyak Grubu’nun hem yükünü taşıtmak hem de kendi yükünü taşımak yönünde gemi alımı girişimleri var.

Bunu Paylaşın