Otonom sualtı aracı görevlerini tamamladı

MDN MEDIA

Norveçli Kongsberg Discovery, uzun menzilli otonom sualtı aracı (AUV) HUGIN Endurance ile birkaç haftalık tamamen otonom bir görevi tamamladı ve böylelikle kıyıdan kıyıya operasyonel kabiliyetinin kanıtlandığı belirtildi

50 ila 3.400 metre arasında değişen derinliklerde gerçekleştirilen ve 1.200 deniz mili aralığını karşılayan görev, AUV’nin ilk üretim sistemi için Nisan ayında tamamlanan fabrika kabul testini ve Mart ayında yapılan deniz denemelerini takip etti.

Kongsberg Discovery, 8 tonluk HUGIN Endurance’ın dalıştan 10 saat sonra önceden yerleştirilmiş bir transponderden son bir navigasyon güncellemesi aldıktan sonra, insan etkileşiminden tamamen bağımsız olarak ve harici navigasyon yardımı olmadan çalıştığını söyledi.

Görevin amacı, otonom sualtı aracının tasarım özelliklerini doğrulamak ve aracı gerçek dünya ortamında test etmekti. Görev, 60-300nm’lik bacakları ve araştırma alanlarını kapsayan düz hat geçişlerinden oluşuyordu.

Norveçli firmaya göre, araştırma alanları 48 saatten kısa bir sürede Kongsberg’in HISAS 1032 Dual Rx’i kullanılarak çok yüksek çözünürlüklü sentetik açıklıklı sonar (SAS) görüntüleri ve batimetri ile 36nm2’yi kapsadı. Kamera görüntüleri ve lazer profilleme verileri de 9 metreye kadar olan irtifalarda toplandı.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın