Otonom mavna için yüksek hızda bağlantı

MDN MEDIA

Kongsberg Maritime, Eutelsat OneWeb’in alçak dünya yörüngesi (LEO) uydusunu, Norveç’in en büyük market dağıtıcısı ASKO’nun sahibi olduğu ve işlettiği otonom bir mavna üzerinde Oslo Fiyordu boyunca bir hizmette test edecek

Sıfır emisyonlu elektrikli mavna, Norveçli telekom şirketi Telenor Maritime’ın da dahil olacağı projede Eutelsat OneWeb’in en yeni Kymeta Peregrine u8 düz panel anten sistemiyle donatılacak. Mavna, bir Kongsberg Maritime ve Wilhelmsen ortak girişimi olan Massterly tarafından işletilen Horten’deki bir Uzaktan Operasyon Merkezi’nden (ROC) uzaktan kontrol edilecek. Sistemin gemiye entegrasyonu, Kongsberg’in gerçek zamanlı veri aktarımı, gemiden kıyıya iletişim ve uzaktan ve otonom gemi kontrolü için LEO bağlantısını ve bant genişliğini test etmesini sağlayacak.

Batarya ile çalışan ASKO mavnası 2022 yılında teslim edilen iki mavnadan biridir. O zamandan bu yana, 29 tona kadar kargo kapasitesine sahip 16 römorkun Fiyort boyunca taşınmasında kapsamlı denemelerden geçtiler. Otonom yolculuk, yılda iki milyon kilometre karayolu yolculuğu ve 5.000 ton emisyon tasarrufu sağlıyor.

Kongsberg Maritime’ın Uzaktan ve Otonom çözümlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Pål André Eriksen konuyla ilgili olarak şunları söyledi “Kongsberg Maritime, uzaktan ve otonom teknolojilerimizin ASKO mavnaları da dahil olmak üzere birçok çığır açan pilot projede başarılı bir şekilde sergilenmesi sayesinde, uzaktan ve otonom teknolojilerin farklı gemi tiplerine uygulanabilir olduğunu kanıtlamıştır. Kesintisiz bağlantı, özellikle açık okyanuslarda uzaktan ve otonom operasyonlar için temel zorluklardan biri olmaya devam etmektedir.”

Kaynak: Ship&Offshore

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın