Ortaklar filolarını büyütüyor

MDN MEDIA

Bir Spliethoff Group şirketi olan Amsterdam merkezli BigLift Shipping ve Güney Koreli CY Shipping, Çin’deki Jing Jiang Nanyang Shipbuilding Co Ltd’ye sipariş ettikleri iki yeni gemiyle dört gemilik ağır yük filolarını güçlendirecek

Her bir şirket, ortaklar tarafından ortaklaşa tasarlanan gemilerden birine sahip olacak ve CY Shipping ilk gemiyi 2025 yılının son çeyreğinde, Hollandalı ortak ise ikinci gemiyi 2026 yılının ikinci çeyreğinde teslim alacak.
Ortaklar, BC sınıfı yeni gemilerin dünya çapında ultra büyük ve ağır modüler yüklerin taşınması için tasarlandığını ve güvenilir servis hızı, düşük hızlanma ve optimize edilmiş yükleme ve boşaltma sürelerine odaklandığını belirtti. Gemi özellikleri BigLift‘in MC-Sınıfı gemileri olan BigLift Barentsz ve BigLift Baffin ile benzerlik gösteriyor, ancak yeni gemiler daha uzun güverteye sahip olacak.
25,000dwt’lik BC sınıfı gemilerin toplam uzunluğu 180 m, kirişi 43 m ve güverte alanı 140 m’ye 43 m’dir; bu da 6,020m2’lik tamamen boşaltılmış güverte alanı sağlamaktadır.

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın