‘Okyanus Değişimi’ keşif gezisi

MDN MEDIA

Arved Fuchs 18 Haziran’da “Dagmar Aaen” gemisi ve mürettebatıyla birlikte bir sonraki OCEAN CHANGE seferine çıkmak üzere Kiel’den yola çıktı

Bu yılki ayağın hedefi Norveç Denizi (Avrupa Kuzey Denizi) ve Barents Denizi’ndeki (Arktik Okyanusu) Kuzey Burnu ile Spitsbergen arasındaki Ayı Adası. “Dagmar Aaen” bir kez daha GMT ve bazı üyelerinin de desteğiyle en son teknoloji sayesinde bilim için meteorolojik ve oşinografik veriler toplayacak.

Okyanus seferi bir BM girişimi

Sefer, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma için Okyanus Araştırmaları On Yılı’nın bir girişimidir ve Arved Fuchs aynı zamanda BM Okyanus On Yılı Alman Komitesi’nin elçisidir. OCEAN CHANGE projesi 2015 yılından bu yana okyanuslardaki değişimleri ve bunların iklim ve kıyı peyzajları üzerindeki etkilerini yoğun bir şekilde analiz edecek. Bu projenin amacı, vatandaş bilimi projesinin bir parçası olarak ilgili kamuoyunu okyanusların ve küresel iklimin korunması konusunda duyarlı hale getirmek ve aynı zamanda bilimsel kurumlara veri sağlamak.

Kaynak: Schiff&Hafen/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın