Ocean Yield LNG ile iş hacmine 840 milyon dolar ekleyecek

MDN MEDIA

Norveçli armatör Ocean Yield, altyapı fonu CVC DIF’den Fransız Geogas LNG’nin hisselerini satın alma niyetini açıkladı; bu, şirketin sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) segmentindeki ilk satın alması anlamına geliyor

İşlem, Norveçli oyuncunun NYK Line ve Geogas LNG arasındaki 50/50 ortak girişim (JV) olan France LNG Shipping’de (FLS) %34’e kadar dolaylı bir ekonomik paya sahip olmasını sağlayacak ve Ocean Yield’in FAVÖK birikimine tahmini 840 milyon dolar ekleyecek. Belirli geleneksel koşullara tabi olan işlemin 2024 yılının ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.

Ocean Yield’in İcra Kurulu Başkanı Andreas Røde şunları kaydetti: “LNG segmentindeki ilk işlemimiz için NYK, Geogas Maritime ve Access Capital Partners ile ortaklık yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. FLS, düşük karbon ayak izine sahip modern LNG taşıyıcılarından oluşan bir filoyu kontrol ediyor ve yatırım dereceli karşı taraflara uzun vadeli kiralama yapıyor.”

FLS’nin filosu, ortalama sözleşme süresi on yıl veya uzatma opsiyonları dahil 14 yıl olan uzun dönemli kiralamalara sahip çok sayıda LNG taşıyıcısından oluşmaktadır. Bu gemiler, armatörün “birinci kademe yatırım derecesine sahip Avrupalı enerji şirketleri” olarak tanımladığı oyuncularla çalışmaktadır.

Altı geminin yaş ortalaması üç yıl olup, ikisinin 2024 ve 2025 yıllarında teslim edilmesi planlanmaktadır. İşlemin tamamlanmasının ardından dört yeni inşa geminin daha mülkiyetinin FLS’ye devredilmesi ve 2027’de teslim edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın