Ocean Power Technologies, AltaSea ile anlaşma imzaladı

MDN MEDIA

ABD merkezli Ocean Power Technologies (OPT), dalga enerjisi projelerini geliştirmek üzere Los Angeles Limanı’nda AltaSea ile bir İyi Niyet Anlaşması (MoU) imzaladı

OPT’ye göre bu mutabakat zaptının arkasındaki ortak amaç, OPT CEO’su Philipp Stratmann’ın kısa süre önce AltaSea’ye yaptığı ziyarete dayanarak mavi ekonomideki fırsatları keşfetmek.

OPT’nin Güç Şamandıraları, dalgalardan enerji toplayarak kendilerini şarj eden kesintisiz güç kaynağı (UPS) cihazları olarak işlev görebilen dalgayla çalışan enerji cihazlarıdır. Okyanusa konuşlandırılır, bağlanır ve kullanım noktası üzerinde yüzerler.

WAM-V veya Dalga Uyarlamalı Modüler Gemi, çok çeşitli denizcilik uygulamaları için çok yönlü yetenekler sağlayan otonom bir yüzey aracıdır (ASV). ASV, veri toplama, gözetleme ve iletişim dahil olmak üzere çeşitli görevleri yerine getirebilir.

Los Angeles Limanı’nda 35 dönümlük bir arazi üzerinde yer alan AltaSea, yalnızca okyanus inovasyonuna odaklanan 27 kiracısı bulunan ve USC ve UCLA dahil olmak üzere çok sayıda kolej ve üniversiteyle araştırma işbirlikleri yapan bir okyanus teknolojisi kampüsüdür – hepsi de okyanus yoluyla iklim değişikliğine çözümler buluyor.

AltaSea, Haziran 2024’te Kaliforniya merkezli dalga enerjisi geliştiricisi CalWave ile yerel bir dalga enerjisi endüstrisi kurmak ve Kaliforniya kıyılarında projeler inşa etmek için bir MOU imzaladı.

AltaSea ve CalWave, Kaliforniya Enerji Komisyonu’nun (CEC) dalga ve gelgit enerjisinin fizibilitesini, maliyetlerini ve faydalarını değerlendirmesini ve eyalet ve federal sularda bu projeler için uygun deniz alanını belirlemesini gerektiren bir tasarıyı destekledi.

Bunu Paylaşın