Norveç’ten İngiltere’ye su sevkiyatı

MDN Editör
Fotoğraf: Sophia Evans/The Observer

İngiltere’nin en büyük su şirketlerinden olan Southern Water, 2030’ların başında yaşanması öngörülen aşırı kuraklıklara karşı önlem almayı planlıyor.

Öneriler kapsamında Norveç’teki fiyortlardan eriyen buzullardan gelen suyun tankerlerle taşınarak İngiltere’ye ulaştırılması düşünülüyor.

Bu planlar, 2022 yılında ülkenin bazı bölgelerinde su kaynaklarının tükenme noktasına gelmesiyle yaşanan kuraklığın ardından Birleşik Krallık’taki su hizmetlerinin geleceği konusunda endişelerin artmasıyla birlikte ortaya atıldı. Hampshire, Kent, Doğu ve Batı Sussex ile Wight Adası’nı kapsayan “Southern Water”, şu anda yeraltı suyundan ve nadir tebeşir akarsularından su sağlıyor.

İlginizi çekebilir:

İngiltere merkezli şirket Namibya açıklarında keşfe hazırlanıyor

İngiltere

Su şirketleri, son yıllarda kanalizasyon taşmaları ve artan faturalar nedeniyle giderek daha fazla kamuoyu tepkisiyle karşılaşıyor. Ayrıca, altyapı çalışmaları konusunda da eleştiriler gün geçtikçe artıyor. Hâlihazırda borulardan akan suyun yaklaşık beşte birinin sızıntılar nedeniyle kaybolduğu tahmin ediliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın