Norveçli TGS Afrika’ya açılıyor

MDN MEDIA

Norveç’in enerji verileri ve istihbarat sağlayıcısı TGS, Moritanya İslam Cumhuriyeti’ndeki ilave yeraltı verilerini entegre etmek, geliştirmek ve lisanslamak için Moritanya Petrol, Madenler ve Enerji Bakanlığı ile bir anlaşma imzaladı

Anlaşma, TGS’nin Moritanya’daki kara ve deniz verilerini genişletmesine olanak tanıyor. Yeni veriler, 2022 yılında ION tarafından 3D ön yığın derinlik migrasyonu kullanılarak işlenen ve 19.092 kilometrekarelik bir birleştirilmiş ve migrasyonu tamalanmış hacimle sonuçlanan on dar azimut girişli 3D sismik araştırmayı içeriyor.

TGS’ye göre, Taoudeni Havzası’nda ayrıca açık deniz blok feragatlerinden, açık deniz ve kara kuyularından elde edilen yaklaşık 84.000 kilometrekare 3D araştırma ve yaklaşık 20.000 satır kilometre kara 2D sismik veri bulunuyor.

Moritanya’daki açık deniz keşifleri, 2001 yılında keşfedilen Chinguetti sahası ile Senozoik tuz örtülü kanal oyunlarına odaklanmıştır. O zamandan beri çoğu kuyu bu oyunu hedef aldı. TGS, son derin su araştırmalarının Kretase kanal kumu oyunlarında ve karbonat platformunun üzerindeki şelf klastiklerinde potansiyel gösterdiğini ve karbonat platformu ile syn-rift alanlarında da kullanılmamış potansiyelin mevcut olduğunu söyledi.

Şirket ayrıca Batı Afrika’daki derin su okyanus dibi düğümü (OBN) veri toplama kampanyasını da uzattı. “Büyük bir müşteri” için hazırlanan bu ek program, veri toplama işbirliğini 2024 yılının 4. çeyreğine kadar uzatacak. TGS’ye göre proje, müşterinin karar verme kabiliyetini artıracak yüksek kaliteli sismik veriler sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın