Norveçli Olympic 2 yeni CSOV lansmanı yaptı

MDN MEDIA

Norveçli Olympic şirketi ilk CSVO tipi gemilerinin lansmanını yaptı, gemi Ulstein Verft tersanesinde suya indirildi

Norveç‘in Olympic şirketine ait iki inşaat hizmet operasyon gemisinden (CSOV) ilki Ulstein Verft tersanesinde suya indirildi. CSOV Olympic Boreas ve kardeş gemisi açık deniz enerji inşaat projelerinde ve hizmet görevlerinde yardımcı olacak.

Gemiler Ulstein Design & Solutions AS’nin Ulstein SX222 tasarımına dayanıyor. Uzunluğu 89,6 m ve genişliği 19,2 m olan gemiler 91 kabinde 126 kişiyi barındırabiliyor. Ulstein, gövde şekli ve hibrid tahrik sisteminin yüksek operasyonel performans ve deniz tutuşu sağlayacağını ve karbon ayak izini önemli ölçüde azaltacağını söyledi.

Olympic şirketi sözleşmeyi 2022 yılında imzalamıştı

Taraflar arasındaki sözleşme 2022 yılında imzalandı ve Ulstein Verft’te iki CSOV’un inşasını içeriyordu. Gövdeler Polonya’daki Crist tersanesi tarafından inşa edildi. Gemiler, değişken hız ve büyük batarya enerji depolama sistemlerine sahip dizel-elektrik tahrik sistemi ile güçlendirildi.

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın