Navigator Gas LEGCs ikilisi sipariş etti

MDN MEDIA

Dünyanın en büyük Handysize sıvılaştırılmış gaz taşıyıcı filosunun sahibi ve işletmecisi olan İngiltere merkezli Navigator Holdings (Navigator Gas), Çin’de iki adet 48.500 cbm sıvılaştırılmış etilen gazı taşıyıcısı (LEGC) sipariş etti

Bildirildiği üzere şirket, gemi başına ortalama 102,9 milyon dolar ödeyerek Jiangnan Tersanesi (Grup) ve China Shipbuilding Trading ile gemi inşa sözleşmeleri imzaladı.

Navigator Gas ayrıca gemi yapımcılarıyla ilk iki üniteyle aynı teknik özelliklere ve fiyata sahip iki yeni inşa gemisi için bir opsiyon üzerinde anlaştı ve opsiyonun kullanılması halinde sırasıyla Kasım 2027 ve Ocak 2028’de şirkete teslim edilmesi bekleniyor.

Yeni inşa gemilerinin şirkete sırasıyla Mart 2027 ve Temmuz 2027’de teslim edilmesi planlanıyor.

Gemiler, etilen ve etan gibi en karmaşık petrokimyasal gazlardan sıvılaştırılmış petrol gazına (LPG) ve temiz amonyağa kadar çok çeşitli gaz ürünleri taşıyabilecek. Düşük karbon yoğunluklu geçiş yakıtı olan etan için çift yakıtlı motorlarla donatılacaklar ve yakın gelecekte amonyağı yakıt olarak kullanmak için yeniden donatılmaya hazır hale getirilecekler.

Ayrıca, LEGC’ler hem eski hem de yeni Panama Kanalı kilitlerinden geçebilecek ve gelişmiş esneklik sağlayacak.

Şirket yeni sermaye çıkarmayı düşünmediğini ancak yeni inşa gemilerini eldeki nakit ve yeni borç kombinasyonuyla finanse etmeyi planladığını söyledi.

Yeni sipariş edilen gemilerden hiçbiri şu anda kiralanmış değil ancak şirket teslimatlarından önce kiralamaları düzeltmeyi planlıyor.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın