Navigator Gas, Bumi Armada ve Uniper’dan ortaklık

MDN MEDIA

Navigator Gas ve Bumi Armada Berhad, Bluestreak CO2’nin uluslararası enerji şirketi Uniper ile İngiltere’deki bir karbon yakalama tesisinden CO2 emisyonlarının ihracatı konusunda ortak bir çalışma yürütmek üzere bir Mutabakat Anlaşması (MoU) imzaladığını açıkladı

Mutabakat Anlaşması kapsamında taraflar, Uniper’in Birleşik Krallık’taki Grain Adası’nda önerilen Grain Karbon Yakalama projesinden CO2 ihracatı için iskeleye bağlı yüzer bir sıvı CO2 depolama tesisi ve sıvı CO2 taşıyıcı çözümünün uygulanabilirliğini araştırmak üzere işbirliği yapmayı kabul ettiler.

Bluestreak CO2, Navigator Gas ve Bumi Armada arasında daha önce duyurulan bağlayıcı olmayan mutabakat zaptı ile ilgili 50/50 ortak bir girişim.

Ortaklar, Bluestreak CO2’nin Navigator Gas ve Bumi Armada’nın bilgi ve deneyimlerini kullanarak kapsamlı bir CO2 değer zinciri tasarlayabileceğini ve nihayetinde uygulayabileceğini öngörüyor.

Değer zincirinin özellikle, yüzer karbon ve depolama ünitesi ya da yüzer karbon, depolama ve enjeksiyon ünitesinden yükleme yapabilen ve bu ünitelere teslimat yapabilen sıvı CO2 mekik tankerlerinden oluşması bekleniyor.

Değer zincirinin tamamının sıvı CO2 taşıması ve tampon depolama kapasitesi sağlaması da beklentiler arasında.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın