“Müşterilerimize kredi vermeye başlıyoruz”

MDN İstanbul


Artık yavaş yavaş finansal durumlarını iyileştirmeye başlayan batı bankalarının son dönemde Türk denizcilik sektörüne ilgileri artmaya başladı. ABN Amro Atina temsilciliğinin yöneticisi George Arcadis MarineDeal News’a yaptığı açıklamada, ihtiyacı olan müşterilerine kredi teminine hemen başlayacaklarını bildirdi.
2010 yılı başlarında ABN Amro’nun Atina’da bir temsilcilik kurduğunu belirten Arcadis, “benim başında bulunduğum bu temsilciliğin öncelikli işi Türk ve Yunan denizcilik sektörleriyle bağlantıya geçip iş geliştirmek. Bu kapsamda Türkiye’deki eski müşterilerimizle ilişkilerimizi yeniden canlandırmak ve aynı zamanda yeni iş bağlantıları oluşturmaktan büyük memnuniyet duyacağız” şeklinde konuştu.
Türk bankaların denizcilik sektörüne kredi sağlama konusunda pozitif yaklaşım içine girmeye başladığına inandığını kaydeden Arcadis sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir konuyu vurgulamakta fayda görüyorum, şundan kesinlikle eminim ki, Türk denizcilik sektörünün ve özellikle de küçük şirketlerin geleceği Türk bankalarının kendi ülkeleri için önemli olan bu sektörü finanse edebilme kabiliyetlerine büyük oranda bağlı.
Bir bankacı olarak Türk meslektaşlarıma tavsiyem denizcilik sektörüne kredi sağlamadan önce bu sektörün dinamiklerini ve bu işin doğasını anlamaya çalışmaları. Uluslararası düzeyde sektöre ilişkin bilgisi olan insanlara yatırım yapmalılar. Ayrıca, Türk gemi sahiplerinin işlerini nasıl idare ettiğini anlamaya çalışmaları gerektiğini düşünüyorum.”
2011 yılının denizcilik sektörü açısından mücadelelerle dolu bir yıl olacağını düşünen Arcadis, piyasalarda endişeli beklentilerin sürdüğünü, sanayileşmiş ülkelerde toparlanmanın başlayıp başlamayacağı konularında tereddütlerin bulunduğunu ve ekonomik belirsizliklerin hakim olduğu piyasanın da çalkantılı olmasının kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın