MSC’nin kruvaziyer gemisi Explora I Türkiyede

MDN İstanbul
EXPLORA I

MSC Cruises’ın üst segment lüks markası Explora Journeys, 2023 yılında denize inen Explora I gemisiyle benzersiz lüks seyahatin inceliklerini Türkiye’de yaşatıyor

Ultra lüks segmentte hizmet veren  Explora Journeys’in ilk gemisi Explora I, teraslı kabinleri, ferah ortak alanları, akşam yemeğinde misafirlere sunulan uluslararası mutfakları, dünya standartlarında eğlence anlayışı, ödüllere sahip aile programları, son teknolojileri ve özenle belirlenen özel destinasyon programlarıyla lüks kavramına yeni bir boyut kazandırıyor.

Tümü teraslı 461 suite sahip Explora I’in 16 bin 600 metrekarelik ortak alanları sanat eserleriyle özelleştirilmiş ve yenilikçi bir tasarıma sahip. 248 metre uzunluğu, 32 metre genişliği, 56 metre yüksekliğiyle sıradan bir yolcu gemisinden çok bir süper yat olan Explora Journeys gemilerinin tasarımı, İngiliz tasarımcı ve mimar Martin Francis’e ait.

Gastronomi, sanat, macera ve yaşamın en lüks hâli

Explora I’de yer alan her bir parçası titizlikle seçilmiş kalıcı sanat koleksiyonu, konuklara sürükleyici bir sanat deneyimi sunarken gemideki sanat seçkisi, suitlerden restoranlara, geçiş alanlarından salonlara ve lobiye kadar her alanı zenginleştiren ünlü sanatçıların eserlerinin yanı sıra yeni sanatçıların eserleriyle de bezenmiş. Lobideki Yves Dana imzalı heykel başyapıtlar, geminin benzersiz tasarımıyla kusursuz bir şekilde bütünleşerek odak noktası hâline geliyor.

25 Eylül’e kadar Explora 1 gemisinde yer alan sergide Andy Warhol ve Roy Lichtenstein’ın sınırlı sayıda üretilmiş nadir serigrafi ve litografilerinin yanı sıra Andy Warhol’un tuval üzerine orijinal akrilik ve serigrafi eserlerinden oluşan yeni bir sanat koleksiyonu konuklarla buluşuyor.

Dünya mutfaklarına yer veren Explora 1’de fine dining kavramına yeni bir açılım getiren Anthology  İtalya’nın gastronomik dünyasına benzersiz bir yolculuk sunuyor. Kuratörlüğünü dünyaca ünlü şef Franck Garanger’in yaptığı Anthology’de İtalya’nın tüm bölgelerinden farklı tarz ve tatlarını İtalya’nın yerel ürünlerini ve geleneksel tekniklerini kullanarak sunuyor.

Sıra dışı deneyimleri lüks kavramıyla bütünleştiren Explora 1, dikkat çeken bir deneyim örneğini dünyanın önde gelen kaşif ve maceraperesti Mike Horn ile Barcelona hareketli turunda yaşatıyor. Konuklar seyahatlerinde Mike Horn’un bilgi, birikim ve keşiflerini birebir kendisinden dinlerken aynı zamanda karaya çıktıklarından Horn tarafından belirlenen macera rotalarını birlikte keşfediyorlar.

Explora I rotalarının vazgeçilmezi İstanbul

Alışılmışın dışında destinasyonları hedefleyen Explora I, Doğu Akdeniz rotalarında İstanbul’a öncelikli olarak yer veriyor.

MSC Cruises Türkiye Ülke Müdürü Işın Hekimoğlu, Asya ve Avrupa’nın birleşme noktası olan İstanbul, coğrafi ve kültürel konumu nedeniyle her zaman Avrupalı yolcular tarafından en çok merak edilip ziyaret edilmek istenen şehirlerin başında geldiğini ifade ederken, bu nedenle Explora I için de İstanbul’un rotalarda her zaman yer alacağının altını çizdi.  Explora I, 2024 yaz programları kapsamında İstanbul’un yanı sıra Bodrum, Bozcaada, Kuşadası ve Marmaris limanları dahil olmak üzere 8 kez Türkiye’ye uğrayacak.

Explora Journeys, özel filosunu 2028 sonuna kadar 6 gemiye genişleterek konuklarına sunduğu ayrıcalıklı hizmetleri çeşitlendirmeyi planlıyor.

İlginizi çekebilir:

MSC’nin genişlemesiyle konteynır taşımacılığında değişim başladı

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın