MSC, LNG ile çalışan 12 gemi siparişi verdi

MDN MEDIA

Dünyanın en büyük konteyner taşımacılığı şirketi olan MSC Mediterranean Shipping Company, Çin’in Zhoushan Changhong International Shipbuilding firmasıyla on iki adet 19.000 TEU LNG çift yakıtlı konteyner gemisi inşa etmek üzere yeni bir sözleşme imzaladı

MSC ve Zhoushan Changhong arasındaki son gemi inşa işbirliği, on adet 11.400 TEU ve on adet 10.300 TEU LNG ile çalışan konteyner gemisi için yapılan önceki sözleşmeleri takip ediyor.

Dahası, Çinli tersane MSC’den aldığı bu yeni siparişle ultra büyük çift yakıtlı konteyner gemisi inşasına resmen giriş yapmış oldu.

Tersaneye göre, yeni gemiler CIMC’in iştiraki CIMC Okyanus Mühendisliği Tasarım ve Araştırma Enstitüsü (CIMC ORIC) tarafından geliştirilen ve tasarlanan en yeni nesil ultra büyük kutu gemiler olacak.

Çift ada düzenini benimseyen gemilerin toplam uzunluğu 366 metre ve genişliği 58,8 metre olacak.

LNG yakıtlı tahrik sistemine ek olarak, yeni inşa edilen gemiler amonyak ve metanole hazır olacak ve yüksek verimli dümenler, dümen topları, enerji tasarruflu kanallar ve ön camlar gibi çeşitli enerji tasarrufu optimizasyon ekipmanlarının yanı sıra yüksek güçlü şaft jeneratörleri, kıyı güç sistemleri ve enerji verimliliği izleme sistemlerine sahip olacak.

Gemilerin teslim tarihi ve fiyatına ilişkin daha fazla ayrıntı açıklanmadı.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın