MSC, 18 yeni gemi siparişi daha verdi

MDN MEDIA

İsviçreli nakliye devi MSC Mediterranean Shipping Company, filosunu yenilemeye büyük yatırımlar yapıyor ve sıvılaştırılmış doğal gazla (LNG) çalışacak 18 yeni konteyner gemisi için anlaşmalar imzalanıyor

Intermodal Shipbrokers tarafından yayınlanan veriler, İsviçreli büyük şirketin Çin tersanesi Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding’e (SWS) altı kutu gemi sipariş ettiğini gösteriyor. Her biri 210 milyon dolar fiyat etiketine sahip olan 19.000 TEU’luk gemiler çift yakıtlı olacak. 2027 ile 2028 arasında teslim edilmeleri planlanıyor.

Şirket bu siparişe ek olarak Çin’in Penglai Jinglu’sunda on iki gemiye kadar yatırım yapmaya karar verdi.

Sözleşme sekiz adet kesin gemiyi kapsıyor ve dört gemi daha sipariş etme seçeneği bulunuyor. Bu sefer MSC, gemi sahibine 2027 ile 2028 arasında teslim edilmesi planlanan 11.500 TEU’luk konteyner gemilerini tercih etti. Ayrıca LNG çift yakıtlı motorlarla çalışacaklar. Ünitelerin değeri her biri 140 milyon dolar.

Siparişler, Zhoushan Changhong International Shipbuilding ile yapılan 12 gemilik anlaşmanın yakın zamanda duyurulmasının ardından geldi. Tersanenin açıklamasına göre, yeni gemiler CIMC’nin yan kuruluşu CIMC Ocean Engineering Design and Research Institute (CIMC ORIC) tarafından geliştirilen ve tasarlanan son nesil ultra büyük kutu gemiler olacak.

LNG tahrikine ek olarak, yeni inşa edilen gemiler çeşitli enerji tasarrufu optimizasyon ekipmanlarıyla amonyak ve metanol için hazır olacak

Kaynak:Offshore Energy

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın