MOL’ün yeni gemisi

MDN MEDIA

Japon denizcilik devi Mitsui O.S.K. Lines (MOL), Naikai Zosen Corporation’da yapım aşamasında olan sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) yakıtlı feribot Sunflower Pirka için bir isim verme ve denize indirme töreni düzenledi

Verilen bilgiye göre, feribota Hokuren Tarım Kooperatifleri Federasyonu Başkanı Sueji Shinohara tarafından Sunflower Pirka adı verildi.

MOL Group şirketi Nihon Tug-Boat tarafından işletilen LNG yakıtlı römorkör Ishin, feribotun denize indirilmesi sırasında çekme işlemlerine yardımcı oldu.

Sunflower Pirka’nın, eğik rüzgarları itici güç olarak kullanabilen Ishin tekne formu ve Naikai Zosen tarafından geliştirilen enerji tasarruf cihazları gibi çeşitli diğer teknolojiler sayesinde, şu anda Hokkaido rotasında hizmet veren gemilere kıyasla CO2 emisyonlarını yaklaşık yüzde 35 oranında azaltması bekleniyor. Cihazlar, LNG yakıtı kullanan yüksek performanslı motorların kurulumuna ek olarak benimseniyor.

Naikai Zosen’den Nisan 2025’te teslim alınması planlanan gemi, daha sonra MOL Sunflower tarafından işletilen Oarai-Tomakomai hattında hizmete girecek.

Yeni inşa edilen Sunflower Kurenai ve Sunflower Murasaki feribotlarının 2023 yılından bu yana Osaka-Beppu hattında hizmet vermesi ve 2025 yılı başında Oarai-Tomakomai hattındaki ilk gemi olarak hizmete girmesi planlanan kardeş gemi Sunflower Kamuy ile birlikte MOL Group, Japonya’daki Doğu-Batı rotalarında LNG yakıtlı dört feribottan oluşan bir filo işletecek.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın