MOL emisyonları azaltmak için yeni teknolojileri kullanıyor

MDN MEDIA

Japon armatör Mitsui O.S.K. Lines (MOL), yakıt verimliliğini artırarak sera gazı emisyonlarını azaltmayı hedefleyen Sofar Ocean tarafından geliştirilen dinamik sefer optimizasyon platformunu grubun operasyon gemilerine uygulamaya karar verdi

Wayfinder teknolojisi, her gemiye günlük olarak güvenli ve verimli seyir için en uygun hız ve rotayı sağlayacak.

Bu tavsiyelerde Sofar’ın küresel okyanus sensörleri ağından gelen bilgilere dayanan gerçek zamanlı hava durumu tahminleri, veri odaklı bir model kullanılarak hesaplanan geminin yakıt verimliliği ve pazar ve güvenlik kısıtlamaları kullanılıyor.

Sofar tarafından geliştirilen okyanus sensörü “Spotter şamandırası” dalga spektrumu, rüzgar, deniz yüzeyi sıcaklığı ve atmosferik basınç gibi okyanus verilerini gerçek zamanlı olarak toplamakta ve çeşitli devlet kurumları tarafından kullanılıyor.
Şirket, toplanan okyanus verilerini uydulardan ve diğer kaynaklardan alınan hava durumu verileriyle birleştirerek, dalga alanı tahminleri de dahil olmak üzere Sofar’ın hava durumu tahminlerinin diğer operasyonel tahminlere göre yüzde 50’ye kadar daha doğru olduğunu belirtti.

Dalgalar bir geminin verimli çalışması üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve Sofar’ın hava durumu tahminlerinin bu konuda etkili olması bekleniyor.

MOL’a göre, MOL Group’un 40 gemisiyle yapılan bir denemede, platform sefer başına ortalama %6 yakıt/GHG emisyonu azaltımını doğruladı.

Japon armatör, daha güvenli ve verimli seyrüsefere katkıda bulunan bir platform olarak grubun işletme gemilerine tanıtmaya karar verdi.

MOL Group, 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmayı ve 2035 yılına kadar (2019’a kıyasla) sera gazı emisyon yoğunluğunu yüzde 45 oranında azaltmayı hedeflemektedir. Firma, Wayfinder’ın kullanılmaya başlanmasının bu hedeflere ulaşılmasına katkıda bulunacağını ve MOL’un platformu kullanan gemi sayısını artırmaya devam edeceğini umuyor.

MOL kısa bir süre önce İngiltere merkezli startup Carnot’a ve onun yakıt verimliliğini yüzde 40’a kadar artırması beklenen motor teknolojisine yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Kaynak: Offshore Energy/Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın