MOL, LNG ile çalışan yeni PCTC Turquoise Ace’i teslim aldı

MDN MEDIA

Japon denizcilik şirketi Mitsui O.S.K. Lines (MOL), sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ile çalışan yeni araba ve kamyon taşıyıcısı (PCTC) Turquoise Ace’i teslim aldı

Geminin Imabari’deki Tadotsu Tersanesi tarafından 12 Temmuz 2024 tarihinde teslim edildiği bildirildi. 7.000 CEU’luk PCTC 199,9 metre uzunluğa, 38 metre genişliğe ve 22,8 metre derinliğe sahip.

Alman motor üreticisi MAN Energy Solutions (MAN ES) gemiye 6S60ME-C10.5-GI ana motorunu sağladı. Imabari’ye göre, boil-off gazı (BOG) LNG yakıt tankından üretilecek. Gemi, üretilen BOG’u jeneratörlerinde ve kazanlarında kullanarak daha çevre dostu bir gemi haline gelebilecek.

PCTC, klas kuruluşu ClassNK tarafından klaslanacak ve Panama bayrağı altında seyredecek.

MOL, LNG yakıt kullanımının geleneksel akaryakıt kullanan gemilere kıyasla karbondioksit (CO2) emisyonlarını yaklaşık yüzde 25-30, sülfür oksit (SOx) emisyonlarını yaklaşık yüzde 98 ve nitrojen oksit (NOx) emisyonlarını yaklaşık yüzde 85 oranında azaltabileceğini belirtti.

Bu yılın Mart ayında MOL, LNG ile çalışan araba gemisi Cerulean Ace’i vatandaşı olan gemi yapımcısı Shin Kurushima Tersanesi’nden teslim aldı.

Gemi, MOL için Japonya’da inşa edilecek ‘BLUE serisi’ on bir yeni LNG yakıtlı araba gemisinden ilki. Araba gemisi, Japon araba üreticisi Mazda Motor Corporation tarafından üretilen arabaları taşıyacak.

Kaynak: Offshore Energy/ Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın