MOL, Wind Challenger donanımlı ikinci dökme yük gemisini teslim etti

MDN MEDIA

Japon denizcilik şirketi Mitsui O.S.K. Lines (MOL), Wind Challenger sert yelkenli rüzgâr enerjisi tahrik sisteminin Oshima Tersanesi’ndeki ikinci dökme yük gemisine kurulumunu tamamladı

63,896 dwt Ultramax dökme yük gemisi Green Winds, MOL ve Oshima Shipbuilding tarafından geliştirilen ve teleskopik sert yelkenler kullanarak rüzgar enerjisini itici güce dönüştüren bir cihaz olan Wind Challenger ile donatılmış veya donatılacak olan dokuz MOL Group gemisinden ikincisi.

MOL‘a göre bu aynı zamanda Wind Challenger ile donatılmış dünyanın ilk vinçli gemisi. Gemi MOL Drybulk tarafından işletilecek.

Wind Challenger ile geminin yakıt tüketimini ve sera gazı (GHG) emisyonlarını, nakliye rotasına ve diğer koşullara bağlı olarak yaklaşık yüzde 7-16 oranında azaltması bekleniyor.

Bu yılın başlarında MOL, Wind Challenger sert yelkenli rüzgâr tahrik sistemi ile donatılmış dünyanın ilk kömür taşıyıcısı Shofu Maru’nun günlük yüzde 17’ye varan ve sefer başına ortalama yüzde 5 ila 8 oranında yakıt tasarrufu sağladığını doğruladı.

Japon denizcilik devi, 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşma hedefi kapsamında, 2030 yılına kadar Wind Challenger ile donatılmış 25 gemiyi, 2035 yılına kadar ise 80 gemiyi denize indirmeyi planlıyor.

Bu hedefe ulaşmak için MOL ve grup şirketi MOL Drybulk, kısa süre önce MOL Drybulk tarafından işletilecek toplam yedi yeni inşa dökme yük gemisi ve çok amaçlı gemiye rüzgar tahrik sistemleri kurmaya karar verdi.

Rüzgar tahrik sistemleriyle donatılacak yedi gemiden altı yeni dökme yük gemisinin her biri bir Wind Challenger ile donatılacak. Altı gemiden üçü için Oshima Shipbuilding ile inşaat sözleşmeleri imzalanmış olup, kalan üç geminin inşaat sözleşmeleri için hazırlıklar devam etmektedir.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın