MOL, dünyanın ilk rüzgâr destekli LNG taşıyıcısını inşa edecek

MDN İstanbul

Hanwha Ocean’ın Geoje Tersanesi’nde inşa edilmekte olan rüzgâr destekli tahrik sistemine sahip ilk LNG taşıyıcısı Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL)’nin Wind Challenger sistemine sahip olacak

Chevron Denizcilik Şirketi ve MOL’ün ortaklaşa yürüttüğü projenin teslim tarihi 2026 olarak belirlendi. LNG taşıyıcısına, Wind Challenger sisteminin kurulmasına ise ağustos ayında ClassNK tarafından prensipte onay verilmişti.

MOL, yelkenlerin membran tipi LNG taşıyıcılarının mevcut tasarımları üzerindeki etkiyi en aza indirecek şekilde konumlandırıldığını ve mevcut demirleme düzenlemelerinin değişmeden yerinde kalmasını sağladığını belirtti.

Chevron Denizcilik Şirketi Başkanı Barbara Pickering, “Wind Challenger’ın sektördeki ilk LNG kurulumunda MOL ile ortaklık yapmaktan gurur duyuyoruz. Bu, LNG filomuzdaki karbon yoğunluğunu azaltmak için, ortadan kaldırılması zor sektörlerde yeni yaklaşımlar kullanmanın bir başka örneğidir.” dedi.

MOL Başkanı ve CEO’su Takeshi Hashimoto ise şunları söyledi, “Chevron’un anlayışı ve işbirliğiyle, Wind Challenger Projesi’ni, teslim edilen iki Wind Challenger donanımlı dökme yük gemisine ek olarak LNG taşıyıcılarını da kapsayacak şekilde genişletebildiğimiz için çok mutluyuz. Bir geçiş yakıtı olarak dünya çapında giderek daha fazla talep gören LNG’nin deniz taşımacılığında sera gazı azaltımını sağlamak bizim için çok önemli bir görev. Bu proje, Mitsui O.S.K. Lines Group’un ‘Çevre Vizyonu 2.2 ‘de belirtildiği gibi orta ve uzun vadeli bir hedefi olan ’2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna’ ulaşma yolunda şüphesiz önemli bir kilometre taşı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

MOL, 2030 yılına kadar 25, 2035 yılına kadar ise 80 geminin Wind Challenger sistemi ile donatılmasını hedefliyor. Şirket bu yılın başlarında, gemi başına yüzde 7-16 oranında yakıt ve emisyon tasarrufu beklenen altı dökme yük gemisi için kurulum yapılacağını duyurdu.

Seatrade Maritime News

İlginizi çekebilir:

MOL’ün yeni gemisi

Bunu Paylaşın