MOL, dünyada bir ilki gerçekleştirecek

MDN MEDIA

Japon denizcilik devi Mitsui O.S.K. Lines (MOL), sert yelkenli rüzgar enerjisi tahrik sistemi Wind Challenger’ı kullanan membran LNG taşıyıcısının tasarımı için vatandaşı ClassNK klas kuruluşundan prensipte onay (AiP) aldı

Şirkete göre bu, rüzgâr destekli tahrik sistemine sahip bir LNG taşıyıcısı için dünyanın ilk onayı.

AiP, iki Wind Challenger yelkeniyle donatılmış 174.000 metreküplük (cbm) LNG taşıyıcısı için verildi ve dünya çapındaki LNG terminallerine girebilir.
Onayın ardından, şirket tarafından Hanwha Ocean tersanesinde sipariş edilen yeni LNG taşıyıcısının detaylı tasarım çalışmaları devam etmekte olup, fiili kurulum hedeleniyor.

MOL, Hanwha Ocean ve ClassNK, AiP’yi vermeden önce yelkenlerin yerleşimi, görünürlük üzerindeki etkileri, acil durum operasyon prosedürleri ve diğer güvenlik önlemleri gibi faktörleri kapsamlı bir şekilde değerlendirmek için bir risk değerlendirmesi gerçekleştirdi.

MOL'den yeni tasarım
MOL’den yeni tasarım

Ayrıca, geminin kargo tankının tasarımcısı olan Fransız GTT şirketi tarafından yürütülen yelken montajının kargo tankı üzerindeki etkisinin değerlendirilmesi de bu AiP’nin alınmasına katkıda bulunmuştur. MOL’un açıklamasına göre GTT, yelkenlerin yarattığı baskılar göz önünde bulundurulduğunda bile tankın yapısal güvenliğinin yeterince sağlandığını teyit etti.

Japon denizcilik devi, 2050 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşma hedefi kapsamında, 2030 yılına kadar Wind Challenger ile donatılmış 25 gemiyi, 2035 yılına kadar ise 80 gemiyi denize indirmeyi planlıyor.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın