MMT, yakıt sistemine trim optimizasyonu ekliyor

MDN İstanbul

Manta Marine Technologies (MMT), yakıt ve emisyon tasarrufunu artırmak için FuelOpt sistemine trim optimizasyon danışmanlık sistemi eklediğini duyurdu

Yeni TrimSense sistemi, kurulum sırasında herhangi bir ticari kesinti olmadan mevcut FuelOpt kullanıcıları için bir eklenti olarak, mevcut ve operasyonel sefer parametrelerini hesaplamak için AI teknolojileriyle birlikte kullanılabiliyor.

TrimSense, yüksek frekanslı eğim sensörlerinden gerçek zamanlı veri toplayarak, bir geminin ön ve arka su çekimi arasındaki farkı gösteren sabit trim ölçümlerini görüntülemek için bir işleme algoritması kullanıyor.

Şirket, trimi optimize ederek, su çekimi ile gemi hızını hesaba katarak, tahrik gücü gereksinimlerinin azaltılabileceğini ve yakıt tasarrufu sağlanabileceğini söyledi.

FuelOpt köprü üstü ekran paneli trim performansı hakkında görsel geri bildirim sunarken, veriler MMT’nin Fleet Analytics performans yönetimi ve raporlama aracı gibi diğer sistemlerle de paylaşılabiliyor.

MMT Ticari İşler Direktörü Richard Engelhart Bjercke, “Devam eden gelişimimiz, mürettebatın gemilerinin performansını en üst düzeye çıkarmak için en son teknolojiye sahip olmaya devam etmesini sağlarken aynı zamanda güvenliği de sağlıyor. Geleneksel ve düşük karbonlu yakıtların fiyatları arttıkça, geminin tanklarında hangi yakıt olursa olsun, operasyonel verimliliğe yapılan yatırımlar getiri sağlamaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Smart Maritime Network

İlginizi çekebilir:

Birinci Dünya Savaşı’nda U-Boat tarafından batırılan buharlı geminin enkazı bulundu

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın