Metin Kalkavan DTO Başkanlığına yeniden aday

MDN İstanbul

Deniz Ticaret Odası Başkanı (DTO) Metin Kalkavan, Anayasa Mahkemesi’nin Oda başkanlarının yeniden adaylığının önünü açan kararının ardından yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Metin KALKAVAN, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kamuoyuyla paylaştı:

“Geleceği birlikte planlamak, birlik beraberlik içinde, gemide ahengi bozmadan, yarım kalan projelerimizi tamamlamak, denizcilik sektörümüzü bir üst boyuta taşımak için adaylığımı açıklıyorum.
Demir almak da, demir atmak da yürek ister. On yıldır, Deniz Ticaret Odası Başkanlık görevini yürüttüğüm süre içinde, yeri geldiğinde demir almayı, yeri geldiğinde de demir atmayı bildik. Bunu yaparken denizcilik sektörünü ileriye taşımak, ayrımcılık yapmadan, birlik beraberlik içinde ortak bir sinerji yaratarak, sektörün bütün kesimlerinden aldığımız destek ile Türk denizcilik sektörünü evrensel boyuta taşımak için çaba sarf ettik.
Çünkü denizde şaka olmayacağını biliyorduk. Gemide birlik, beraberlik, ortak sinerji yoksa, küçücük bir fırtınada gemi batar. Sektör, üniversite ve idare ile yarattığımız bu birlik beraberlik ışığında, her koşulda gemimizi sağ ve salimen güvenilir limanlara ulaştırmayı başardık.”

Yarış hareketlendi
Geçtiğimiz ay ISTFIX Başkanı ve GİSBİR Eski Başkanvekili Kaptan Salih Zeki Çakır da DTO başkanlığına adaylığını açıklamıştı. Mevcut Başkan Kalkavan ile Başkan Adayı Çakır’ın başkanlık yarışı denizcilik dünyasına hareket getireceği belirtiliyor. Projelerin yarıştığı, denizciliğe yakışan demokratik bir başkanlık yarışının olacağı beklentisinin denizcilik çevrelerinde şimdiden hakim olduğunu söyleyebiliriz.

Bunu Paylaşın