Mersin Limanı’nda yatırımlar sürüyor

MDN İstanbul
Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) genel müdürü John Arthur Phillips, “Kriz ortamında Türk ihracatçısının işlerini sürdürebilmesi için önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) genel müdürü John Arthur Phillips, düzenlenen basın toplantısında, PSA-Akfen Ortak Girişim Grubu’nun, Mersin Limanı’nın işletmeciliğini 755 milyon dolar karşılığında 36 yıllığına 11 Mayıs 2007 tarihi itibariyle aldığını hatırlatarak özelleştirmeden sonra limana önemli yatırımlar yaptıklarını belirtti.
Genel müdür yardımcısı Kürşat Tezkan ise yeniden yapılanma sürecine girildiğini, buna bağlı olarak da Mersin Limanı’nın Türkiye’nin en büyük konteyner limanları arasına yerleştiğini söyledi.
“Limanın teslim alındığı 2007’den bugüne kadar kapasitesi yüzde 30, iş hacmi ise yüzde 24 artış gösterdi. Devir teslimi öncesinde maksimum 159 metre büyüklüğünde gemi alabilirken, bugün 304 metre uzunluğunda gemi alabiliyoruz. Limanın konteyner dizayn kapasitesi 2,5 milyon TEU, genel kargo kapasitesi 500 bin TEU, dökme katı ve dökme sıvı kapasitesi ise 400 milyon ton civarında. 2006’da 647 bin TEU olan toplam elleçleme kapasitesi miktarı, 2007’de 804 bin TEU, geçen yıl ise 868 bin TEU’ya ulaştı. Bu yılın iki ayında ise 112 bin TEU olarak gerçekleşti” diyen Kürşat Tezkan, iş hacmi geçen yılın kasım ve aralık aylarına göre  yüzde 30 ile 50 arasında azalsa da, işlem hacmini artırmak için çalışmalar yaptıklarını dikkat çekti.

Bunu Paylaşın