Mermaid Subsea ve Shell sözleşme imzaladı

MDN MEDIA

Mermaid Subsea Services (BK), Shell BK ile Kuzey Denizi’nde çok yıllı bir mühendislik, hazırlık, kaldırma ve bertaraf (EPRD) kuyu başı ayırma (WHS) sözleşmesi imzaladı

Proje bu yılın sonlarına doğru başlamak üzere üç yıllık gruplar halinde gerçekleştirilecek. Mermaid Subsea Services , geri kazanılan malzemelerin yeniden kullanım ve geri dönüşümü en üst düzeye çıkarmak için yönetileceğini söyledi.

Mermaid Subsea yetkililerinden açıklama

Mermaid Subsea Services (BK) Bölge Direktörü Scott Cormack “Bu Mermaid için dönüm noktası niteliğinde bir sözleşme ve ekibimize güvendikleri için Shell’e minnettarız. Bu yıl işe başlamak için sabırsızlanıyoruz. Kuzey Denizi on yıllarca sürecek bir hizmetten çıkarma patlamasının eşiğinde ve Mermaid ısmarlama çözümlerimiz ve öncü uzmanlığımızla bunun merkezinde yer almayı planlıyor” açıklamasında bulundu.

2024 aşaması, kuyu başı koruma kapaklarının deniz tabanından çıkarılması ve karaya taşınmak üzere yüzeye kaldırılmasıyla başlıyor. Mermaid Subsea, daha sonra kuyu başı akış tabanı yapılarının özel aletler kullanılarak geri alınacağını söyledi.

Son aşamada ise kuyu başları su altı kesme aletleri ve teknikleri kullanılarak kesilecek ve kurtarılacak. Her proje aşamasından sonra, enkaz temizliği ve gerekli deniz dibi ve aşırı tarama araştırmaları yapılacak.

Mart 2023’te şirket, Kuzey Denizi‘nde faaliyet gösteren bir operatör adına 22 kuyunun hizmetten çıkarılmasını içeren iki yıllık çok kuyulu bir sözleşme imzaladı. Bunun yanı sıra, sözleşme Mermaid’in Aberdeen’deki merkezinde 12 yeni pozisyonun oluşturulmasını da içeriyor.

Kaynak: Offshore Energy / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın