Mega seminer

MDN İstanbul

ABS Türkiye Ofisi İstanbul Marriott Otel’de düzenlediği Mega Yat Semineri’nde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Yat sanayinin yükselen bir trend gösterdiği günümüzde, ABS Türkiye’nin düzenlediği seminer katılımcılar tarafından taktir gördü.
Seminerin baş konuğu, yat sanayine kazandırdığı RMK Yat Tersanesi ile sektöre büyük destek veren Rahmi Koç oldu. Seminere katılanlar arasında Koç Holding CEO’su Dr. Bülent Bulgurlu ile Koç Holding yöneticileri de vardı. Rahmi Koç, seminerin düzenlenmesinden ve merkezi Houston’da olan ABS Akademi’nin Londra, Pire, Dubai, Singapur, Çin ve Kore’den sonra İstanbul’da da eğitim vermesinden memnun olduğunu dile getirdi.
ABS Türkiye Genel Müdürü Seyfettin Tatlı ko-nuşmasında, Yat Semine-ri’nin sektörün talebine göre hazırlandığını ve Türkiye Ofisi olarak plan onayı ve survey departmanlarında yat konusunda uzman ekip oluşturulduğunu belirtti. Semineri  ABS Londra Ofis’den Bob Curry, ABS Türkiye Ofis’den Senior Surveyor Emin Altan ve Senior engineer Eyüp Güveli hazırlayıp sundu.
Seyfettin Tatlı, yıllardır yurtdışında şirket içi ve surveyor – engineer’lere eğitim veren bu okulu Türkiye’de açmakla bir hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Tatlı, “Burada denizcilik sektörünün ihtiyacı olan eğitimleri çeşitli müfredatlar olarak hazırlıyoruz. Kursiyerlere sınavlarla sertifika veriliyor. Kurslarda IMO ya da bayrak devletlerinin zorunlu kıldığı kurslar ve sertifikasyonlar var. Gemicilik sanayine yönelik bütçe hazırlama, muhasebe, banking finance, shipping finance kursları gibi” dedi. 8 saatlik günlük programın kurs ücreti 300 euro.

Bunu Paylaşın