Marubeni Group ve Doosan Enerbility, Vietnam’da RES geliştirecek

MDN İstanbul

Japonya merkezli Marubeni Group ve Güney Kore merkezli Doosan Enerbility şirketleri, Vietnam’da açık deniz rüzgâr enerjisi (RES) üzerine bir Mutabakat Zaptı (MoU) imzaladı

Doosan Enerbility Vietnam (Doosan Vina) ve Marubeni Group, Vietnam’da projenin fizibilitesini ve uygulanabilirliğini ortaklaşa inceleyip araştıracak.

Doosan Vina Genel Müdürü Kim Hyo Tae, şirketin, Vietnam Hükûmeti’nin 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu taahhüdünün uygulanmasına destek olacaklarını söyledi.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA)’na göre, 2021 yılında Vietnam’ın enerji ihtiyacı yüzde 43,5 oranında kömürden, yüzde 15,8 oranında biyoyakıt ve atıktan, yüzde 15,4 oranında ham petrolden, yüzde 10,1 oranında doğal gazdan, yüzde 10,9 oranında hidroelektrikten ve yüzde 10,8 oranında rüzgâr ve güneş enerjisinden karşılanıyordu.

Vietnam’ın 2030 yılı için RES hedefi, 6 GW’lık enerji üretimi veya ülkenin elektrik üretim kapasitesinin yüzde 4’ünü karşılayabilmek. 2050 yılına kadar da 70 GW ile 91,5 GW arasında bir RES enerji hedefine ulaşmak.

İlginizi çekebilir:

AD Ports Group ve Saif Powertec arasında MoU imzalandı

Bunu Paylaşın