Marlink, denizcilik siber güvenlik firması Port-IT’yi satın aldı

MDN İstanbul

ABD merkezli Marlink, Hollanda merkezli denizcilik üzerine siber güvenlik ve bağlantı çözümleri sunan Port-IT şirketinin tamamını satın aldığını bildirdi

Marlink Group, geçtiğimiz temmuz ayında başka bir siber güvenlik firması olan Diverto’yu satın almasının ardından Port-IT’yi de satın alarak, Group şirketi siber hizmetler alanında yeteneklerini genişletiyor.

Hollanda’nın Rhoon kentinde bulunan Port-IT, Rhoon ve Bangkok’taki Güvenlik Operasyon Merkezlerinden (SOC) 7 bin gemiden oluşan bir müşteri tabanına sahip.

Anlaşmanın ardından Marlink, Port-IT, Diverto ve kendi mevcut siber faaliyetlerinin yeteneklerini birleştirerek 130 personel ve Avrupa, Asya ve Amerika’da bulunan dört Güvenlik Operasyon Merkezinden (SOC) oluşan özel bir siber güvenlik birimi oluşturacak.

Marlink Group CEO’su Erik Ceuppens, “Küresel müşteri tabanımızın artan BT ve OT siber güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için uzmanlık ve kaynaklara olan talep hızla arttığı için Port-IT’yi ve uzman personelini Marlink Group’ta memnuniyetle karşılıyoruz. Port-IT’nin satın alınması, yönetilen yeni nesil iletişim ağları için güvenilir bir ortak olduğumuz gibi, uzak yerlerde faaliyet gösteren müşteriler için de güvenilir bir siber güvenlik ortağı olarak öne çıkma hedefimizle mükemmel bir uyum içindedir. Port-IT, Diverto ve Marlink ekiplerinin bir araya gelen yetenekleri, müşterilerimize artan siber güvenlik tehditlerine karşı sınıfının en iyisi hizmet, çözüm ve destek portföyünü sunacaktır.” ifadelerini kullandı.


Kaynak: Smart Maritime Network / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

İlginizi çekebilir:

Marlink, dijital güvenlik hizmeti veren Diverto’yu satın aldı

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın