Maersk’in metanol tahrikli yeni gemisine isim verme töreni

MDN Editör

Danimarkalı denizcilik devi A.P. Moller Maersk, 16.000 TEU kapasiteli metanol çift yakıtlı beşinci konteyner gemisi için İngiltere’nin Felixstowe Limanı’nda bir isim verme töreni düzenledi. Tören 9 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilirken, gemiye Alexandra Maersk adı verildi. Bu isim, Maersk’in kurucusu A.P. Moller’in ablası Alexandra Mærsk-Møller’den ilham alınarak seçildi. Törenin vaftiz annesi ise Primark’ın İnsan ve Kültür Direktörü Elaine Condon oldu.

Alexandra Maersk, metanol yakıtlı altıncı Maersk gemisi olma özelliğini taşıyor. Maersk, metanol kullanarak sera gazı (GHG) emisyonlarını bunker yağı gibi fosil yakıtlara kıyasla yüzde 65 ila yüzde 90 oranında azaltmayı hedefliyor. Bu oranlar, metanolün hammaddesi ve üretim süreci temelinde hesaplanıyor. Yeni metanol özellikli gemiler, Maersk’in iddialı dekarbonizasyon stratejilerinin merkezinde yer alıyor.

Primark’ın çevreci taşımacılık hedefi

Törende konuşan Primark CEO’su Paul Marchant, çevresel etkilerini azaltma hedeflerine dikkat çekerek, Maersk ile ortaklıklarının önemini vurguladı. Marchant, “2030’a kadar değer zincirimizdeki karbon emisyonlarını yarıya indirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda, Maersk’in ECO Delivery Ocean ürününü kullanarak fosil yakıtları yeşil alternatiflerle değiştiriyoruz,” dedi.

Yeşil dönüşüm için kolektif çaba vurgusu

A.P. Moller-Maersk CEO’su Vincent Clerc ise yeşil dönüşümün kolektif bir çaba gerektirdiğini belirtti. Clerc, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO)’nün yeşil yakıtları daha cazip hale getirmeye yönelik çalışmalara hız vermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, geçen haftaki IMO toplantısının bu yönde atılmış önemli bir adım olduğunu ancak daha yapılacak çok iş bulunduğunu vurguladı.

Kaynak: Offshore Energy / Bu haberin, çevirinin veya makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın