Maersk üç yıl sonra güvenilirlik tacını PIL’e kaptırdı

MDN İstanbul

eeSea’nin güvenilirlik anketine göre, Singapur merkezli denizcilik şirketi PIL, 2024 yılının 2. çeyreğinde ortalama gecikme süresi baz alınarak, konteyner taşımacılığının ilk 12 şirketi arasında en güvenilir şirket seçildi

2021 yılının 3. çeyreğinden bu yana zirvede yer alan Maersk ise ikinci sırada yer aldı.

Pazar genelinde ortalama gecikme süreleri yüzde 30’dan fazla artış göstererek 2024’ün ilk çeyreğinde 3,2 gün iken 4,2 güne yükseldi ve zamanında teslimat performansı %27’den %25’e geriledi.

PIL, üst sıralarda yer alan konteyner taşımacılığı şirketleri arasında ortalama gecikme süresini 2,6 güne düşüren ve yüzde 27’lik zamanında teslimat performansıyla bu çeyrekte iyileşme gösteren tek taşımacılık şirketi oldu.

Dünya ticareti üzerinde bölgelere göre değişen etkilerin birçok nedeni olduğunu belirten raporda şu ifadeler kaydedildi:

“Tüm E/W ticaretleri önemli sıkışıklık, siyasi istikrarsızlık ve yakın grev eylemlerine ilişkin korkular gibi olumsuz faktörlere maruz kaldı; ancak düşüş Asya-Avrupa ve Doğu Yakası Kuzey Amerika’da özel bir ivme kazandı. Dünyanın en büyük aktarma merkezlerinden biri olan Singapur, 2. çeyrekte ilk 50’ye girmeye çok yaklaştı, ancak ortalama gecikmede 2 gün kazanarak 62. sıradan 66. sıraya geriledi. Muhtemelen bunun nedeni kısmen altı hafta süren şiddetli tıkanıklıktı.”

Bölgedeki endüstriyel eylem tehdidine rağmen, Batı Yakası Kuzey Amerika, ilk çeyrekteki 4,0 günden 3,6 güne düşerek ortalama gecikmelerde iyileşme görülen tek bölge oldu.

İlginizi çekebilir:

Çin, dünyanın en güçlü gemi radarını yapıyor

ETİKETLER: , , , ,
Bunu Paylaşın