Maersk filosunu zenginleştiriyor

MDN MEDIA

Danimarkalı denizcilik devi A.P. Moller Maersk, filosuna üçüncü büyük çift yakıtlı metanol özellikli konteyner gemisini kattı

Danimarkalı rüzgâr enerjisi devi Vestas tarafından vaftiz edilen ve Antonia Maersk adı verilen gemi, 9 Ağustos’ta Danimarka’nın Aarhus kentinde düzenlenen bir törenle resmen hizmete girdi.

Antonia Maersk, 2024 ile 2025 yılları arasında teslim edilmesi planlanan, yeşil metanolle çalışabilen 18 büyük çift yakıtlı yeni inşa serisinin üçüncüsü.

16.000 TEU kapasiteli 350 metre uzunluğundaki konteyner gemisi HD Hyundai Heavy Industries (HD HHI) tarafından Güney Kore’nin Ulsan kentinde inşa edildi. Kardeş gemiler gibi bu yeni gemi de Alman motor üreticisi MAN Energy Solutions (MAN ES) tarafından geliştirilen ve metanolle çalışmayı mümkün kılan çift yakıtlı bir motorla donatıldı.

Maersk, bu yeni serideki gemilerin, yakıt tasarruflu operasyonlar sağlamak için köprü ve konaklama yerinin geminin en önüne yerleştirildiği, sektörde bir ilk olan yenilikçi bir tasarıma sahip olduğunu söyledi.

Maersk’in ilk büyük metanol özellikli gemisi Ane Maersk, bu yılın Ocak ayında Güney Kore’nin Ulsan kentindeki HD HHI’da düzenlenen bir törenle vaftiz edildi. İkinci büyük konteyner gemisine ise bu Nisan ayında Astrid Maersk adı verildi.

Şirketin bir sonraki metanol özellikli konteyner gemisi ise 27 Ağustos 2024 tarihinde Los Angeles Dış Limanı’nda Amerikan spor giyim şirketi Nike tarafından vaftiz edilecek.

Kaynak: Offshore Energy

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın