LNG’ye hazır HMM Pearl, HMM filosunda

MDN MEDIA

Güney Koreli denizcilik şirketi HMM, vatandaşı HD Hyundai Heavy Industries (HHI) tarafından inşa edilen LNG’ye hazır 13.000 TEU’luk yeni bir konteyner gemisini memnuniyetle karşıladı

HMM, 30 Temmuz’da yeni inşa konteyner gemisi HMM Pearl’ün yola çıkmaya hazır olduğunu açıkladı.

335 metre uzunluğundaki gemi, Koreli denizcilik oyuncusu Hanwha Ocean ve HD Hyundai Heavy Industries tarafından 2021 yılında sipariş edilen 13.000 TEU’luk on iki konteyner gemisinden altıncısı. Her bir tersane altı gemi inşa ediyor.

HD Hyundai Heavy Industries tarafından inşa edilen bu serinin ilk ünitesi HMM Garnet, Ocak 2024’te teslim edildi. Kısa bir süre önce Hanwha Ocean HMM Ruby’yi teslim etti.

Gemiler, yakıt verimliliğini artırması ve kirletici emisyonları azaltması beklenen gelişmiş enerji tasarrufu teknolojileriyle donatılmıştır. Gemiler, LNG tahrikine potansiyel dönüşüm için LNG’ye hazır yapılarla birlikte geliyor.

On iki adet 13.000 TEU’luk geminin teslimatı bu yıl tamamlandığında, HMM’nin filo kapasitesinin toplam 1 milyon TEU’ya ulaşacağı tahmin ediliyor. Özellikle 10.000 TEU’nun üzerindeki büyük konteyner gemileri armatörün tüm filosunun yüzde 80’ini oluşturarak maliyet yapısını ve operasyonel verimliliği artıracak.

Kaynak: Offshore Energy/Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , , ,
Bunu Paylaşın