LNG taşıyıcılarında rotor teknolojisine geçiş

MDN MEDIA

İngiltere merkezli Anemoi Marine Teknolojileri, Çin merkezli Hudong-Zhonghua Shipbuilding ile rüzgâr rotor teknolojisini LNG taşıyıcılarına uygulamak için ortak bir tasarım işbirliği anlaşması imzaladı

Anemoi Marine Technologies COO’su Nick Contopoulos, güvertede az yer kaplaması ve kargo operasyonlarına fazla engel olmamasından dolayı, rotor yelken teknolojisinin modern LNG taşıyıcılarında kullanmak için ideal olduğunu söyledi.

Anemoi anlaşma kapsamında, fizibilite ve rotor yelkenlerini iki sınıf LNG taşıyıcılarına yerleştirme tasarımını değerlendirecek. Proje, gelecekte rotor teknolojisini LNG taşıyıcılarına yerleştirmek için gerekli olabilecek ayrıntıları ve tasarımları geliştirmeye odaklanacak.

Anemoi yaptığı açıklamada, bu projeyle gaz taşıyıcılarına rotor teknolojisini kullanarak daha çevre dostu bir LNG taşıma opsiyonu sunmayı umduklarını söyledi. Aynı zamanda proje sayesinde, Lloyd’s Register ve Oldendorf gibi kuruluşların desteğiyle yürüttükleri, rotor teknolojisini dökme yük gemilerinde kullanma çalışmalarında elde ettikleri sonuçların üzerine ekleyeceklerini belirtti.

The Maritime Executive

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın