Lloyd’s Register Yakıt Analiz Servisi-FOBAS

MDN İstanbul

Yakıtların, operasyonel maliyetin önemli bir kısmını oluşturmasının yanı sıra; düşük kaliteli yakıtların filo operasyonlarının güvenlik ve ekolojik performansı üzerinde risk yaratacak kadar etkisi bulunmasından dolayı Lloyd’s Register bu konudaki çalışmalarına hız verdi. Yakıtın kalitesine olan güveni sağlamak ve filoda oluşabilecek olası kalite risklerini kontrol altında tutmak için doğru bilgi ve desteğe ulaşabilmenin oldukça önemli olduğunu kaydeden Lloyd’s Register Yakıt Analiz Servisi FOBAS müşterilerine, yakıt idare programlarını desteklemek amacı ile, yakıt kalite analiz raporları ve destek hizmeti sunmaktadır.
Yakıt kalitesi dünya üzerinde değişiklik göstermektedir ve ikincil arıtım ve harmanlama işlemleri yakıtta kirlenmeye yol açarak geminin makine ve sistemlerinde hasara yol açabilir. Bunu önlemenin en etkili yollarından bir tanesi düzenli numune alımı, analiz ve kalite değerlendirmesidir. Böylelikle satın alınan yakıtın taahhüt edildiği kalitede, kullanıma uygun ve hasar yaratmayacak nitelikte olduğu anlaşılabilir. Lloyd’s Register, müşterilerine, uluslararası standartlar ve ekolojik mevzuatlar ışığında, bağımsız bir yakıt analiz hizmetiyle, düşük kalite yakıt kullanımından kaynaklanan, makine performansını etkileyebilecek olası hasarları önlemek üzere, tespit ve risk yönetimi konusunda desteklerini sunmaktadır.
Bu hizmetleri sunabilmek adına, uluslararası test ve muayene tesislerine erişimleri bulunmaktadır. Bu sayede geminin dünya üzerindeki konumu ne olursa olsun; numune kiti sağlanması ve analiz sonuçlarının erişimi konusunda hızlı bir hizmet sağlanmaktadır.
Donatanlar ve gemi işletmecilerine, karşılaşabilecekleri yakıt kaynaklı problemlerin çözümü ve destek için, operasyonel ve yakıt kaynaklı konularda oldukça tecrübeli mühendislere erişim imkanı sağlanmaktadır. Lloyd’s Register’ın teknik ekibinin bir parçası olarak çalışan mühendisler, detaylı analiz raporunun desteği ile, yakıt kalitesi ile ilgili konularda pratik bir kılavuz görevi görmektedirler.
Lloyd’s Register, operasyonel ihtiyaçları karşılayabilecek detaylara sahip analiz, raporlama ve destek servisi sunmayı hedeflemektedir. Temel analiz ve risk değerlendirmede, detaylı teknik raporlama ve kapsamlı yakıt idare programına kadar; en yüksek standartlarda servis verme ve hızlı çözüm oluşturma konusunda kararlılığını sürdürmektedir.
İnternet bazlı raporlama sistemi filo genelinde tüm numune bilgilerine ulaşım sağlamaktadır. Konu sistem; analiz raporlarına ve numune istatistiklerine erişim, aylık bunker raporları ve teknik bültenlere erişim, dönemsel trend grafikleri, numune takibi ve numune kiti talebi gibi hizmetleri içermektedir.
Lloyd’s Register, numunelerin laboratuvara tesliminden itibaren 24 saat içinde analiz sonuçlarını ulaştırmayı, 365 gün sistem erişilebilirliği, yüksek seviyede teknik destek sağlamayı, 12 saat içinde numune kiti sevkini, değişen market şartları ve müşteri ihtiyaçlarına yönelik olarak gelişim göstermeyi, önemli yakıt kalitesi konuları ve uluslararası yönetmelikler ve standartlar konusunda müşterilerini bilgilendirmeyi hedeflemektedir. Lloyd’s Register 1982 yılından beri yakıt analiz hizmeti vermektedir.
Lloyd’s Register Yakıt
Miktar Ölçüm Servisi – BQS
Lloyd’s Register, Yakıt Analiz Servisinin yanı sıra, Yakıt Miktar Ölçüm Servisi ile de destek sağlamayı amaçlamaktadır.
Lloyd’s Register BQS, dünya genelinde, tecrübeli denetçilerin gerçekleştireceği, tüm sınıf yakıtlar için güvenilir ve tarafsız bir hizmet sunmaktadır. Yakıt alımı sırasında, BQS denetçisinin bulunması, gemi personeline, gerekliliklere ve prosedürlere uygunluk sağlanması konusunda yardım sağlayacağı gibi; hızlı bilgi, destek alma ve yakıt alımının müşteri kontrolünde gerçekleşmesine imkan verecektir. Denetim sonucunda sağlanacak kapsamlı rapor; aksiyon alınması gereken durumlarda destek sağlayacaktır. Geminin, yakıt alım geçmişine ait kayıtların tutulması ise; geminin performansının takip edilebilmesi açısından fayda sağlayacaktır.

Bunu Paylaşın