Lionel Messi başardı: Dünya Kupası şampiyonu Arjantin

MDN İstanbul

Katar’ın ev sahipliği yaptığı FIFA 2022 Dünya Kupası finalinde Lusail Stadı’nda Arjantin, son Dünya Kupası şampiyonu Fransa karşı karşıya geldi. Polonya Futbol Federasyonu’ndan Szymon Marciniak’ın yönettiği ve normal süresi 2-2, uzatma dakikaları ise 3-3 biten mücadelede penaltı atışlarına gidildi. Penaltı atışlarında 4-2 üstünlük sağlayan Arjantin, şampiyon oldu.

Arjantin’de golleri 23’üncü ve 109’uncu dakikada Lionel Messi, 36’ncı dakika Angel Di Maria kaydetti. Fransa’nın gollerini 80, 81 ve 118’inci dakikalarda Kylian Mbappe attı. Penaltı atışlarında 4-2 üstünlük sağlayan Arjantin, 2022 FIFA Dünya Kupası’nda şampiyonluk yaşadı.

Messi’nin rüyası gerçeğe dönüştü

Lionel Messi, kariyerindeki ikinci Dünya Kupası finali tecrübesi yaşarken ilk şampiyonluğunu kazandı. Messi 2014 yılında Arjantin formasıyla, Almanya’ya karşı final mücadelesinde uzatmalarda 1-0 kaybetmişti.

Daha önce 1930 ve 1990 yıllarında Dünya Kupası finali oynayıp ikinci olan 1978 ve 1986 yıllarında ise mutlu sona ulaşan Arjantin de bu sevinci üçüncü kez yaşamış oldu. Fransa ise ilk kez 1998 yılında kazandığı bu kupayı yirmi yıl sonra tekrar kazanmıştı. 2006 yılında İtalya’ya karşı oynadığı finali kaybeden Fransa bu sefer Arjantin’e mağlup olarak dünyanın en büyüğü olamadı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

 

Bunu Paylaşın