Liberty Lines ilk yüksek hızlı feribotunu işletmeye aldı

MDN MEDIA

İtalyan denizcilik şirketi Liberty Lines, Sicilya adasındaki Trapani’de dünyanın bu boyuttaki ilk hibrid yüksek hızlı feribotunu (IMO HSC, High-Speed Craft) işletmeye aldı

39.5 metre uzunluğundaki “Vittorio Morace” Rolls-Royce’un mtu hibrid tahrik sistemine sahip ve 251 yolcu alabiliyor. Yeni gemi İspanyol tersanesi Astilleros Armon’da mühendislik firması Incat Crowther’in planlarına göre inşa edildi ve klas kuruluşu RINA tarafından “Green Plus” kuralları çerçevesinde sınıflandırıldı. Denizcilik şirketinin kurucusunun adını taşıyan filonun yeni üyesi, Sicilya ile komşu Aeolian ve Egadi adalarının yanı sıra İtalya anakarası, Hırvatistan ve Slovenya arasında çalışacak dokuz feribottan ilki.

Tahrik üreticisi, tahrikin akülü elektrikli kısmının liman bölgesinde yerel olarak emisyonsuz sürüş için ve bir güçlendirici olarak kullanıldığını açıkladı. CO2 emisyonları, sürdürülebilir yakıt HVO ile de çalışabilen verimli mtu Series 4000 dizel motorlar sayesinde azaltılıyor. Bu yakıtın kullanılmasıyla CO2 ayak izi yüzde 90’a kadar azaltılabiliyor. Bataryalar geminin tüm elektrikli ekipmanlarına ve baş iticilerine güç sağlıyor.

Feribotun özellikleri

Rolls-Royce‘a göre feribotun pervaneleri doğrudan tahrik ettikleri için maksimum 30 knot hıza ulaşılabiliyor. Aynı zamanda, bataryaları şarj etmek ve jeneratörleri çalıştırmak zorunda kalmadan gemideki elektrik tüketicilerini beslemek için dişli kutuları aracılığıyla hibrit elektrikli makineleri de tahrik ediyorlar. Gemideki jeneratörler yedek olarak kullanılabiliyor. Gemi limandayken, daha kısa süreli molalarda gemideki tüm elektrik beslemesi için bataryalar kullanılıyor. Daha uzun molalar sırasında, aküleri şarj etmek için kıyı elektriği bağlanabiliyor.

Gemi limandan ayrıldığında ve hızını artırdığında, iki mtu içten yanmalı motor kullanıyor. Liberty Lines İcra Kurulu Başkanı (CEO) Gennaro Carlo Cotella “Mtu hibrid sistemlerini tercih ettik çünkü yeni filomuzun çevresel etkisini en aza indirirken geminin yüksek hızından ve menzilinden ödün vermemek istiyoruz. Onlarca yıldır mtu ürünlerine güvendiğimiz için, büyük filo yenilememizde de bu ortaklığı tercih ettik” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Schiff&Offshore / Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın