Lee Kasırgası’ndan denizcilere tehdit

MDN MEDIA

Amerika’nın doğu yakası kıyılarına ilerleyen Lee Kasırgası’nın merkezi etrafındaki deniz seviyesi 14 metre yükseldiği için, Atlantik Okyanusu açıklarında seyreden denizciler tehdit altında

85 mph hızında hareket eden Cat 1 seviye Kasırga’nın, merkezinden 435 deniz mili uzaklıkta üç metreye çıkan belirgin dalga yüksekliği, denizcileri olumsuz etkileyebilir. Kasırga, hayati tehlike yaratabilecek dalgalar ve kıyı kesimi boyunca kuvvetli akıntılara neden olacak.

Belirgin dalga yüksekliği 13 metre

Ulusal Hava Durumu Servisi’nin Okyanus Tahmin Merkezi, 16 Eylül Cumartesi sabahı Maine ve Nova Scotia sahillerindeki belirgin dalga yüksekliğinin 13 metreye çıkacağını öngörüyor. Belirgin dalga yüksekliği, en büyük dalga boyunun ortalaması alınarak ölçüldüğü için, kıyıya vuracak dalga boyunun daha yüksek olması bekleniyor.

Doğu kıyısı etkilenecek

Maine, New Brunswick ve Nova Scotia kıyılarında kasırganın etkilerinin hissedilmesi ve kıyı kesimlerinde su baskınları olması bekleniyor. Tropik fırtına koşulları, New England’ın güney kesimlerine kadar etkili olacak.

gCaptain

Bunu Paylaşın