Alman kruvazör operatörü ABB teknolojisini seçti

MDN MEDIA

Daha fazla verimlilik, güvenlik ve daha düşük emisyon hedefleyen Alman kruvazör operatörü Phoenix Reisen, gemisi MS Amera’yı modernize etmeye ve İsviçre merkezli teknoloji şirketi ABB’nin DC teknolojisi ve kıyı bağlantısı ile donatmaya karar verdi

Özellikle, ABB’nin Onboard DC Grid güç sistemi ve kıyı bağlantısı 205 metrelik 835 yolcu kapasiteli gemiye kuruldu. Devreye alma ve deniz denemelerinin ardından Amera, Onboard DC Grid ile güçlendirilen ilk yolcu gemisi oldu.

Proje kapsamında geminin AC sistemi, ABB’ye göre enerji kaynaklarının ve yüklerin kompakt, hafif ve işlevsel bir kurulumda basit ve uygun maliyetli bir şekilde entegre edilmesine olanak tanıyan DC teknolojisiyle değiştirilerek daha güvenli ve daha verimli gemi operasyonları sağlandı.

Ayrıca gemi, gelecekte bataryalar ve yakıt hücreleri gibi yeni, düşük karbonlu enerji kaynaklarının verimli bir şekilde entegrasyonuna izin verecek şekilde donatılabilir. ABB, bunun Norveç fiyortları gibi emisyon kontrol alanlarındaki operasyonları destekleyeceğini söyledi.

Öte yandan, ABB’nin kıyı bağlantı sisteminin Amera’nın liman ziyaretleri sırasında emisyonları azaltmasına yardımcı olması bekleniyor. Tipik olarak, kıyı bağlantısı, günde sekiz saat demirleyen yolcu gemilerinin günlük emisyonlarını yüzde 35 oranında azaltmaya yardımcı olabilir. Bu arada, gemideki güç kurulumu ABB’nin entegre PEMS güç ve enerji yönetim sistemi tarafından yönetilecek ve bu da geminin güç kaynaklarının en iyi şekilde kullanılmasını sağlayacak.

Kaynak: Offshore Energy/Bu haberin/makalenin/çevirinin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: ,
Bunu Paylaşın